Connect with us
Controverse legate de reportajul Sky News despre traficul de arme din Romania

Știri

Controverse legate de reportajul Sky News despre traficul de arme din Romania

Televiziunea britanica Sky news a difuzat ieri un reportaj care arata ca traficul de arme din Romania este unul real si ca, romanii care vand arme in nordul tarii le aduc din Ucraina si le dau inclusiv teroristilor. Reportajul Sky News atrage atentia prin mai multe lucruri, existand numeroase suspiciuni cu referire la veridicitatea informatiilor prezentate.

Sky News spune ca Romania vinde arme tuturor, inclusiv teroristilor, asta daca sunt dispusi sa dea pe ele mii de euro. In urma imaginilor prezentate, seful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a avut o prima reactie. Neclaritatile din reportaj sunt sesizate si de analistul de politica externa Iulian Chifu.

Reactia DIICOT: Par arme de vanatoare, nu de razboi

„Am vazut armamentul prezentat de jurnalistii britanici. Nu par a fi arme de razboi. Par arme de vanatoare. Am vazut trei traficanti cu cagula pe fata… Am luat legatura cu partenerii nostri institutionali. Nu s-a dovedit nicaieri in vestul Europei, ca armamentele pentru teroristi ar provine din vestul Europei. Nu va pot spune exact cum procedam. E posibil sa ii indentificam pe cei din imagini dupa masina. Am avut discutii despre posibilul trafic de armament in nordul Romaniei”, a declarat in aceasta dimineata Daniel Horodniceanu.

ISIS afirma ca a doborat un avion american in Irak

Cel putin 39 de civili ucisi in lovituri aeriene la Raqqa, fief al gruparii Stat Islamic

Iulian Chifu: Un reportaj perfect pentru a submina Romania si controlul armelor de foc

„Privesc acum cu profunda nelamurire cum televiziunile de stiri din Romania, in lipsa de subiecte, difuzeaza cu voluptate filmuletul Sky News in care un reporter face stand up avand in spate o camioneta cu arme de foc si doi ‘traficanti’ romani cu cagule pe fata, din care unul spune neaos ca nu-l intereseaza unde se duc armele pe care le vinde, chiar daca se duc la teroristi.

Un reportaj perfect pentru a submina Romania si controlul armelor de foc in tara noastra, legenda sustinand ca armele respective provin din Ucraina, un alt stat unde exista o zona de razboi si arme la voluntari si civili.

Nu stiu daca este vorba cu adevarat de o retea de traficanti de arme. Poate. Sunt insa complet mirat de faptul ca niste reporteri britanici extrem de norocosi, veniti tintit sa filmeze traficantii romani de arme de asalt, s-au ceea ce asteptau, incriminand si mai mult Romania. Iar reteaua nu a fost contactata de catre ofiterii romani sub acoperire de la protectia interna a MAI sau de la SRI. Ciudat.

Mare performanta si venita cam la timp pentru a da un sut unei Romanii care ridicase semne de intrebare vizand traficul de arme in Vest si controlul armamentelor, munitiilor, explozibililor si precursorilor de explozibili din Franta, Belgia si alte state tinta ale operatiunilor teroriste recente”, scrie Iulian Chifu, director al Centrului pentru Prevenirea Conflictelor si fost consilier prezidential, pentru Evenimentul Zilei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top