Connect with us
Cutremur de 7.1 grade in Japonia - Zguduita pentru a doua oara

Știri

UPDATE: Bilant actualizat dupa al doilea cutremur din Japonia: peste 40 de morti || Cutremur de 7.1 grade in Japonia – Zguduita pentru a doua oara VIDEO

Bilantul seriei de cutremure din Japonia se agraveaza: peste 40 de morti

Bilantul ultimului seism de 7,3 grade din Japonia a crescut la 40 de morti si peste 1.000 de raniti dupa un precedent cutremur care a ucis noua persoane, potrivit autoritatilor locale.

Regiunea Kumamoto de pe insula Kyushu a fost zdruncinata in ultimele 48 de ore de un sir exceptional de cutremure violente care au provocat distrugeri, incendii si alunecări de teren. Cel putin o mie de persoane au fost ranite, dintre care 184 grav, potrivit autoritatilor locale.

Peste 90.000 de locuitori ai zonei au fost evacuati, inclusiv 300 de locuitori riverani ai unui baraj, care se poate prabusi in orice clipa.

Potrivit Ministerului Industriei, mai mult de 100.000 de locuinte sunt fara electricitate, gaze si zeci de mii nu au apa.

Dupa cutremurul de joi seara cu magnitudinea 6,5 s-au produs mai mult de 260 de replici, conform Kyodo.

La doar 24 de ore de la un cutremur devastator, de 6.2 grade, astazi in jurul orei 19:45 s-a declansat o noua miscare seismica cu magnitudinea de 7.

Cutremur de 7-1 grade in Japonia - Zguduita pentru a doua oara 2Japonia fost lovita in aceasta seara din nou de un cutremur devastator,orasul  Kyushu a fost  zguduit de un cutremur de 7 grade pe scara Ricther. La scurt timp de la producerea seismului, autoritatile au emis si o alerta te tsunami.

Cutremurul a fost urmat de o replica de 5.8 grade, la aproximativ o ora de la producerea primului seism.

CITESTE AICI: Cutremur puternic intre Mexic si Guatemala

Cutremurul de ieri a avut o magnitudine de 6.2 grade pe scara Richter si a provocat moartea a 9 persoane si a ranit alte cateva sute. Autoritatile nipone inca cauta printre daramaturi supravietuitori si spera sa gaseasca toate persoanele ranite la timp.

Situatia este grava nu datorita pagubelor materiale si a ranirii a sute de oameni ci si din pricina centralelor nucleare, in Kumamoto aflandu-se cele mai multe, autoritatile spun ca populatia sa nu isi faca griji pentru ca situatia este sub control si nici o centrala nu a fost avarianta de seism.

Agerpres a facut o cronologie a cutremurelor din ultimii 5 ani, iar din analiza reiese ca peste 23 de cutremure de mare intensitate au fost inregistrata in tara bine-cunoscuta pentru activitatea seismica crescuta.

Cel mai puternic cutremur din Japonia a avut loc in anul 1923 si a inregistrat 7.9 grade pe scara Richter, producand peste 140.000 de morti si pagube de zeci de milioane de dolari.

 

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top