Connect with us
Cutremur in Indonezia. Un cutremur devastator de 7.9 a avut loc in Insula Jawa, miercuri. O alerta de tsunami ar fi fost emisa.

Știri

Cutremur in Indonezia. Alerta de tsunami!

Un cutremur de 7,9 grade a avut loc miercuri in Indonezia. Televiziunile de stiri din Occident anunta ca a fost emisa alerta de tsunami.

Cutremur in Indonezia. Un cutremur devastator a avut loc in Insula Jawa, Indonezia. Seismul a avut magnitudinea de 7,9 pe scara Richter, anunta Institutul Geologic al Statelor Unite USGS.

Cutremur in Indonezia.Epicentrul cutremurului a fost inregistrat la 800 km de Padang.Autoritatile au emis si o alerta de tsunami, anunta televiziunile de stiri occidentale. Nu se cunosc deocamdata date despre pagubele produse de acest seism.

Cutremur in Indonezia.Initial, magnitudinea cutremurului a fost estimata la 8,2, apoi la 8,1.Si in Romania a avut loc azi un cutremur, cu o valoare mai mica, de 3,2 grade pe Richter. Deocamdata, nu se cunosc detalii despre victimele și pagubele produse de cutremur.

Cutremur in Indonezia.Indonezia se afla pe „Cercul de foc al Pacificului”, cea mai intinsa si activa zona vulcanica. Concentreaza 62% din toti vulcanii activi existenti in prezent (peste 350 din cei 600 vulcani activi). Doua treimi din acestia se afla in arcurile insulare din Pacificul de Vest, iar restul pe tarmurile pacifice ale celor doua Americi.

Cutremur in Indonezia. Fosele care marginesc Pacificul sunt active din punct de vedere seismic, fapt ce determina producerea a numeroase cutremure care, asociate vulcanismului activ, justifica denumirea de „centura de foc” sau „cerc de foc” data de specialisti acestei zone.

Citeste si: Astrologul Cristina Demetrescu avertizeaza: Marele CUTREMUR e aproape!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top