Connect with us
Rezultate Evaluare Nationala 2016 in judetul Iasi. Edu.ro publica vineri, 1 iulie, notele obtinute de elevii de clasa a VIII a la evaluarea nationala.

Știri

Edu.ro: Rezultate Evaluare Nationala 2016 Iasi. Note obtinute

Rezultate Evaluare Nationala 2016 Iasi. Edu.ro publica notele obtinute de elevii de clasa a VIII a din judetul Iasi la fostul examen de Capacitate.

Anul acesta, prima proba din cadrul Evaluarii Nationale a avut loc pe 27 iulie, la limba romana. Elevii au avut de analizat poezia „Salcami” de A.E. Baconsky si de realizat o naratiune in care sa prezinte o intamplare reala sau imaginara dintr-o zona turistica.

Vezi aici Rezolvarea subiectelor la limba romana! 

Proba de matematica a fost una controversata din pricina subiectului 6 de la punctul 1. Elevii au sustinut ca enuntul problemei a fost formulat ambiguu. Ministerul Educatiei a emis un comunicat in care spune ca enuntul „este complet formulat, este clar, fara ambiguitati si permite un singur raspuns corect”.

Vezi aici rezolvare subiecte la matematica!

Dupa aflarea rezultatelor la primul examen major din viata, pentru absolventii de clasa a VIII a incep alte emotii, intrucat vine Admiterea la liceu 2016. Media de admitere in invatamantul liceal se calculeaza ca media ponderata intre media generala la Evaluarea Nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75% si media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% (pentru absolventii din promotiilor 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 si 2016). Media generala la Evaluarea Nationala se calculeaza ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele obtinute la probele sustinute de elevi. Media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a si media de admitere se calculeaza cu doua zecimale, fara rotunjire.

Citeste si: REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2016, PE EDU.RO, PENTRU TOATE JUDETELE. CE NOTE AU OBTINUT ELEVII

In perioada 9-12 iulie 2016, elevii pot completa fisele de inscriere la liceu, asistati de diriginti. In data de 20 iulie 2016, are loc afisarea in scoli si in unitatile de invatamant liceal a elevilor a rezultatelor repartizarii computerizate 2016.

Anul trecut, in jur de 79% dintre elevi au luat note peste 5. In fruntea clasamentului promovabilitatii s-au aflat Braila, cu 92.4%, Cluj cu 91.5% si Prahova cu 89.9%. In Bucuresti, promovabilitatea a fost de 89 la suta.

Rezultate Evaluare Nationala 2016 Iasi

Click AICI pentru Rezultate la Evaluarea Nationala 2016 in judetul Iasi, pe edu.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top