Connect with us
Euro 2016 informatiile mai putin cunoscute

Știri

Euro 2016: informatiile mai putin cunoscute

Euro 2016. Al 15-lea turneu final european este organizat pentru a treia oara in Franta si este cu siguranta cel mai special dintre toate. O spun cifrele. In Hexagon va fi prima editie de CE la care vor juca 24 de echipe, care vor fi implicate in 20 de meciuri in plus fata de ceea ce s-a jucat in 2012, conform lead.ro. Vor fi cinci tari care vor juca pentru prima oara la un turneu final: Albania, Islanda, Irlanda de Nord, Slovacia si Tara Galilor. Un amanunt inedit este legat de Islanda, care este cea mai mica tara ce a participat vreodata la un Campionat European.

O informatie ce atrage statisticienii din tara noastra este legata de prima partida de la Euro 2016, dintre Romania si Franta. Va fi pentru prima oara in istorie cand Tricolorii joaca in meciul de deschidere. Un alt amanunt interesant este legat de reprezentativa Angliei, care contrazice opiniile multor specialisti ce indica faptul ca la un turneu final este bine sa ai
cat mai multi jucatori cu experienta in lot.

Citeste si: Euro 2016: recordul inedit din dreptul nationalei Romaniei

EURO 2016: Romania – Franta meciul de deschidere vineri la Pro TV

Nationala Albionului are grupul cel mai tanar, cu o medie de varsta de 25,8 ani, ceea ce mai inseamna totodata ca aceasta este si cea mai tanara echipa nationala engleza din ultimii 58 de ani. Legat de englezi, mai trebuie amintit faptul ca toti fotbalistii lor prezenti la turneul final din Franta provin din Premier League, considerat unul dintre cele mai puternice campionate din lume. La polul opus, Islanda, Irlanda de Nord, Tara Galilor si Irlanda nu au nici macar un singur jucator care sa provina din campionatele interne.

Juventus si Liverpool dau cei mai multi jucatori la turneul final, 12, Totteham e pe doi, cu 11, iar pe locurile urmatoare regasim alte echipe de calibru precum Manchester United, cu 10, Barcelona, Bayern Munchen si Fenerbahce cu 9 jucatori care vor juca la Campionatul European din Franta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top