Connect with us
Evaluarea nationala 2016 si cele mai amuzante perle ale elevilor

Știri

Evaluarea nationala 2016 si cele mai amuzante „perle” ale elevilor

Evaluarea nationala 2016 arata ca tara noastra viitor de aur n-are. Gafele elevilor din clasa a VIII-a starnesc rasul in valuri, dar si ingrijorare. Nivelul celor care se pregatesc de admiterea la liceu este foarte scazut, asa cum se poate observa si in raspunsurile pe care unii dintre ei le-au oferit la Evaluarea Nationala.
„Poetul baga repetitii cand nu mai stie ce sa scrie” sau „Am scris rolul, dar va recomand sa mai schimbati, ca e plictisitor”, sunt doua dintre „perlele” gasite de profesorii corectori printre lucrarile celor 153.522 de elevi asteptati la examenul de Limba Romana.

„Genul liric este cand autorul nu are chef sa scrie carti lungi, cum ar fi romanele si scrie poezii. In genul liric se casca gura la plante, insecte si animale, iar poezia se scrie usor”, explica foarte natural un alt elev.
„Omul spune ca e frate cu copacii pentru ca nu-si suporta rudele cand era mic. Omul ala era atat de singur ca vorbea cu pomii, gen salcamii, care nici nu-i raspundeau. Poezia este despre diverse buruieni in care a copilarit poetul”, a mai remarcat un alt „geniu”.

„Cratima se pune ca sa mai labarteze randul, cand nu se intelege nimic din text”, a scris un viitor licean. Despre cratima a mai fost scrisa o parere care starnit hohotele de ras: „Intrebarea asta cu cratima pica in fiecare an. Am scris rolul, dar va recomand sa mai schimbati ca e chiar plictisitor.”

Citeste si: EXCLUSIV HUFF.RO: REZOLVARE SUBIECTE ROMANA EVALUAREA NATIONALA 2016 FACUTA DE UN PROFESOR

REZOLVARE SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE NATIONALA 2016

In ceea ce priveste arta poetului de a sublinia anumite emotii, un elev crede ca de fapt acesta este lipsit de inspiratie: „Poetul baga repetitii cand nu mai stie ce sa scrie, de exemplu „scuturandu-le, scuturandu-le”. Doamna profesoara spunea ca cine repeta ca papagalul e balbait sau prostovan.”

La compuneri despre impresiile pe care le-au avut intr-o statiune turistica, unii elevi au fost ridicoli. „Nu pot sa va scriu o insula, pentru ca n-am atlasul la mine si eu stiam ca dau examen LA ROMANA!”, „Familia mea a fost anul trecut in Bulgaria, dar acolo nu se vorbeste in limba romana deci nu am ce sa povestesc. Imi pare rau.” sau „Aici in statiunea asta turistica eu m-am intalnit cu Donald Trump, care era presedintele SUA si mi-a propus sa lucrez cu el la Casa Alba”, sunt impresiile care au devenit virale in mediul online.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top