Connect with us
Familia regala britanica nu va participa la funeraliile Reginei Ana

Știri

Familia regala britanica nu va participa la funeraliile Reginei Ana

Niciun membru al familiei regale britanice nu va lua parte la funeraliile reginei Ana. Potrivit unui comunicat al Ambsadei britanice de la Bucuresti, regina Elisabeta a II-a va fi reprezentata de insarcinatul cu afaceri, iar printul Charles de catre contele Tibor Kalnoky.

Citeste si: Ce scrie presa internationala despre Regina Ana

Citeste si: Emotionant! Ultima imagine cu Regele Mihai si Regina Ana FOTO

Familia regala britanica este una dintre cele mai apropiate de cea romana, regele Mihai fiind varul preferat al reginei Elisabeta a II-a.

Lista completa a invitatilor straini care vor participa la funeralii urmeaza a fi anuntata azi de Casa Regala a Romaniei.

Ieri mai multi demnitari ai statului au mers la Castelul Peles pentru a-i aduce un ultim omagiu Reginei Ana. Printre acestia s-a numarat si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, care a dus o coroana cu flori si a scris si un mesaj in cartea de memorii.

„Compasiunea si regretul meu profund pentru disparitia Majestatii Sale Regina Ana a Romaniei. Simplitatea si caldura umana a Reginei Ana, precum si exemplul personal de comportament si loialiate o asează intre simbolurile Romaniei contemporane. In aceste momente de adanca tristete, transmit condoleantele mele intregii Familii Regale. Dumnezeu s-o odihneasca in pace!”, a scris presedintele Romaniei in cartea de condoleante deschisa la Castelul Peles in memoria Reginei Ana.

Sambătă, la ora 11:30, sicriul va fi asezat in masina mortuara. De la ora 11:35 la ora 12:00, cortegiul funerar va merge, cu viteza redusa, pe traseul Piata Palatului Regal – Bulevardul Magheru – Piata Romana – Piata Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piata Charles de Gaulle – Arcul de Triumf.

La ora 15:00, sambata, 13 august 2016, va avea loc slujba de inmormantare a Reginei Ana in Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Arges.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top