Connect with us
Inundatii in Bucuresti, miercuri, 29 iulie, dupa o ploaie torentiala de circa 15 minute care s-a abatut asupra Capitalei. Circulatia la metrou, intrerupta!

Știri

Inundatii in Bucuresti! Circulatia intrerupta la metrou

O ploaie torentiala de circa 15-30 de minute a dus la inundatii in Bucuresti. Mai multe strazi au fost umplute de apa, iar pompierii au fost solicitati sa intervina pentru scoaterea apelor din 35 de locuinte. Canalizarea nu a facut fata, iar astfel s-au creat adevarate balti pe strazi, mai ales in zonele Floreasca, Izvor, Stefan cel Mare si Gara de Nord.

Totodata, apa a patruns in statiile de metrou Piata Victoriei si Stefan cel Mare iar circulatia metroului a fost blocata.

„Astazi, 29 iunie 2016, la ora 15,50, in tunelul de metrou dintre statiile Piata Victoriei 2 si Gara de Nord 1 spre statia Piata Unirii 1, din cauza ploii torentiale de peste 50 l/m2 abatute asupra Bucurestiului, s-au produs multiple infiltratii in tunelul de metrou care au necesitat intreruperea circulatiei intre statiile Piata Victoriei 2 si Gara de Nord 1. Problema se va rezolva in cel mai scurt timp, echipele Metrorex lucreaza in acest moment pentru remedierea situatiei”, se arata in comunicatul Metrorex.

In zona Gara de Nord, un scurtcircuit a facut ca semafoarele sa nu mai functioneze, iar energia electrica este cazuta la momentul transmiterii acestei stiri. Calea Giulesti este inundata, iar o masina a fost distrusa de un copac pe strada Roma.

Conform reprezentantilor ISU Bucuresti – Ilfov pompierii actioneaza cu 80 de motopompe, 50 de transportabile şi 30 de remorcabile pe strazile Frumoasa, Stanilesti, Gioaciu si Manuel Porumbacu pentru evacuarea apei.

„Primarul General al Capitalei Gabriela Firea a convocat, la ora 18:00, Comandamentul pentru situatii de urgenta pentru evaluarea situatiei existente in Bucuresti si pentru a dispune masuri urgente de remediere a situatiei in zonele afectate de fenomenele meteo extreme. La sedinta sunt convocate conducerile operatorilor de salubritate, Apa Nova, Politia Locala, ALPAB, Administratia Strazilor, Luxten, Directia de mediu din PMB si ASSMB”, se arata intr-un comunicat al Primariei Capitalei.

In acest moment, traficul in partea de Nord a Capitalei se desfasoara in conditii foarte dificile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top