Connect with us
Liviu Dragnea este multumit de rezultatele obtinute la alegerile locale

Știri

Liviu Dragnea despre alegerile locale: „Am castigat mai multe orase ca de obicei”

Dragnea a declarat jurnalistilor ca PSD a obtinut victorii in mai multe orase fata de anii precedenti, dar s-a referit si la strategia pentru viitoarele alegeri parlamentari de la toamna.

„Am facut si o prima analiza. Nu este finala, pentru ca inca nu sunt toate rezultatele, nu avem toate localitatile nominal. Ca prima informatie, avem in jur de 1.700 de primari, asta inseamna 53% din numarul total de primari. De data asta se pare ca am castigat mai multe orase ca de obicei, PSD a inceput sa castige si in orase mai mult ca de obicei. Ca si vot politic, la consiliile judetene, calculand numarul de mandate, procentul de vot politic direct este de aproximativ 40%.

Asa cum am spus si ieri, avem majoritatea in 14 judete si in total sunt 27 de judete unde singuri sau cu ALDE si UNPR putem face majoritatile. Majoritatile cu prioritate se vor face cu ALDE si UNPR, dar sunt judete unde ele nu au intrat. Mai sunt posibilitati si in alte judete, dar negocierile sunt in curs. Avem resedinte de judet pe care nu le-am avut pana acum: Bacau, Turnu Severin, Pitestiul… Am pierdut alte resedinte de judet pe care le-am avut precum Botosani, Satu Mare si Ploiestiul.

Sunt cateva judete unde s-ar fi putut obtine rezultate mai bune. Nu am luat nicio decizie cu privire la posibile masuri in organizatiile respective, dar le-am spus ca in perioada urmatoare o sa se intample lucrul asta. Dupa negocieri, voi merge in tara.

Citeste si: Rezultate alegeri locale 2016. Catalin Predoiu a demisionat de la conducerea PNL Bucuresti

ALEGERI LOCALE 2016: Clotilde Armand – sectorul 1. Cine este si cu ce se ocupa UPDATE

Voi avea intalniri cu toti cei alesi, pentru ca proiectele lor sa fie parte din programul nostru de guvernare. De asemenea, vreau sa ma asigur ca nu pleaca toata lumea in concedii dupa toate aceste alegeri, pentru ca este important sa inceapa munca si sa ma asigur ca organizarea pentru campania din toamna incepe acum.

In aceasta vara trebuie sa creionam care vor fi numele pentru alegerile parlamentare. Fiecare senator sau deputat trebuie sa fie responsabil si trebuie sa vina la serviciu. Sunt doar doua zile pe saptamana. Cred ca nu este un efort foarte mare. Trebuie sa ma asigur ca atunci cand vom forma grupurile parlamentare, reprezentantii nostri sunt de acolo, pentru ca vrem sa profesionalizam. Vor fi multi tineri pe listele de la parlament. Am identificat cateva optiuni posibile pentru alegerile parlamentare.

Pentru o eventuala inlocuire a domnului Valeriu Zgonea, vom face o analiza in Biroul Permanent. Sunt foarte suparat. Am auzit recent ca a iesit domnul Zgonea in nu stiu ce conferinta de presa si a spus ca a identificat nu stiu ce probleme procedurale… Ar fi rusinos, dincolo de faptul ca Valeriu Zgonea este un cetatean care se leaga de un scaun, ar fi rusinos sa nu putem elibera un scaun al unuia care este fara de partid. In ceea ce priveste motiunea de cenzura, este o decizie grea pe care trebuie s-o analizam imediat si mi-am luat mandat pentru Biroul Permanent, unde o vom discuta”, a declarat Liviu Dragnea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top