Connect with us
Liviu Mihaiu a recunoscut ca Sorin Ovidiu Vintu a intervenit pentru numirea sa in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Știri

Liviu Mihaiu a recunoscut ca Vintu a intervenit pentru numirea sa in functia de guvernator

Liviu Mihaiu, fost guvernator al Deltei Dunarii, a recunoscut in fata anchetatorilor faptul ca stia despre interventiile lui Vintu pentru numirea sa in aceasta functie. Jurnalistul sustine, insa, ca a aflat ulterior ca s-au dat bani pentru ca el sa fie instituit in functie, se arata in motivarea magistratilor.

In declaratia sa, Liviu Mihaiu spune ca SOV l-a intrebat daca doreste sa fie guvernator al Deltei Dunarii, iar el a acceptat. Omul de afaceri i-a spus ca va aranja lucrurile, iar Mihaiu mai precizeaza in declaratie ca a fost chemat ulterior de premierul de atunci, Calin Popescu Tariceanu, la Guvern, unde acesta i-a spus ca va fi guvernator.

Potrivit unor interceptari, Sorin Ovidiu Vintu ar fi facut demersuri pe langa Bogdan Olteanu pentru numirea lui Liviu Mihaiu in postul de guvernator.

Citeste si: Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, in arest la domiciliu

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR, este acuzat de DNA de trafic de influenta in acest dosar. Procurorii anticoruptie sustin ca acesta, pe vremea cand era presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de Sorin Ovidiu Vintu suma de un milion de euro, pentru a facilita numirea lui Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Bogdan Olteanu se afla in arest la domiciliu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top