Connect with us
Marian Munteanu, unul dintre liderii manifestatiei din Piata Universitatii din anul 1990, ar fi fost colaborator al Securitatii.

Știri

Marian Munteanu ar fi colaborat cu Securitatea!

Marian Munteanu, cel care a fost pentru scurta vreme candidatul PNL la Primaria Capitalei, ar fi semnat in luna martie a anului 1988 un angajament cu Securitatea, primind numele conspirativ „Ioan”, scrie adevarul.ro.

„Subsemnatul Munteanu Marian Teofan-Dragos, nascut in data de 19.06.1962, fiul lui Vladimir si al Mariei, student la Facultatea de Filologie, domiciliat in Bucuresti, ma angajez sa sprijin in mod organizat si secret organele de securitate. Ma angajez, totodata, ca in activitatea mea sa dau dovada de sinceritate si corectitudine si sa nu fac cunoscut nimanui, indiferent de gradul de rudenie sau prietenie, nimic in legatura cu aceasta activitate. Datele pe care le voi furniza le voi semna cu numele de Ioan”, se arata in angajamentul semnat de Marian Munteanu in 28 martie 1988.

Marian Munteanu ar fi dat informari despre profesori si studenti straini si s-ar fi dezis de filosoful Petre Tutea, pe care il admira.

Liderul „golanilor” din Piata Universitatii a negat cu vehementa colaborarea cu Securitatea.”Nu am timp de pierdut cu diferitele mistificari puse in circulatie spre a fi discreditat. Am raspuns public, de nenumarate ori, pe larg, cu privire la toate acuzatiile la adresa mea. Aceste aspecte vor fi clarificate, definitiv, doar de instantele de judecata, in urma proceselor care vor urma. Cu privire la asa-zisa  «colaborare» cu Securitatea, se va dovedi ca lucrurile stau exact invers: am fost urmarit, retinut, anchetat de Securitate, in repetate randuri, de-a lungul multor ani. Eu nu am semnat nimic (cu exceptia declaratiilor date in fata organelor de ancheta), nu poate exista nimic care sa ma poata incrimina (ma refer la chestiuni reale), dimpotriva. Totul se va dovedi, prin decizii ale instantelor, la timpul cuvenit… Ma iertati, dar chiar nu am timp de asa ceva. O seara buna!”. a spus Munteanu, contactat de jurnalistii de la Adevarul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top