Connect with us
Prince a murit la varsta de 57 de ani. Artistul american a fost gasit mort intr-un studio din California.Politia investigheaza circumstantele decesului.

Știri

A murit celebrul cantaret Prince

Celebrul cantaret american Prince a murit la varsta de 57 de ani, anunta presa din Statele Unite ale Americii.

Prince Rogers Nelson a fost gasit mort in locuinta sa, situata in Paisley Park, din statul american Minnesota.

Potrivit serifului local, Jason Kamerud, autoritatile au fost solicitate pentru o urgenta medicala, gasind o persoana decedata.

Conform TMZ, autoritatile cerceteaza cauzele decesului celebrului cantaret american. In urma cu sase zile, Prince a fost transportat la spital acuzand simptome de gripa.

Citeste si: Reactii emotionante dupa moartea lui Prince

Prince a murit. Cine a fost Prince – Biografie

Prince Rogers Nelson cunoscut cu numele de scena Prince s-a nascut la data de 7 iunie 1958 in Minneapolis, SUA, fiind artistul cu cele mai variate abordari muzicale. De-a lungul carierei sale muzicale, el si-a faurit propria lui eticheta muzicala si a lansat numeroase albume care s-au vandut in milioane de exemplare, fiind apreciate de criticii de specialitate si de ascultatori.

Primul sau album cu adevarat remarcabil a fost „Dirty Mind” din 1980, un album hard funky, presarat cu balade si acorduri pop de chitara. Titlul de superstar a venit odata cu lansarea albumului „Puple Rain” in anul 1984, ce s-a vandut in peste zece milioane de exemplare in America si timp de 24 de saptamani a ocupat pozitia de numarul unu.

Au urmat alte albume precum „Sing O’ the Times” in 1987 si „Lovesexy” in 1988. O data cu coloana sonora a filmului „Batman”, cantaretul s-a intors in fruntea clasamentelor.

In anul 1991, Prince a pus bazele grupului The New Power Generation. Primul lor album „Diamonds and Pearls” a dovedit ca artistul era un maestru al R&B-ului. In anul 1992, a urmat „The Love Symbol Album”, iar in anul 1994, dupa unele neintelegeri cu cei de la Warner Bros, Prince lanseaza independent piesa „The Most Beautiful Girl in the World”, una dintre cele mai de succes ale artistului. In noiembrie 1994, a lansat „The Black Album” urmat in anul 1995 de „The Gold Experience”. In anii urmatori, Prince si-a lansat si alte albume precum „Chaos & Disorder” (1996), „Crystal Ball” (1998), „The New Master” (1999), „Vault: Old Friends 4 Sale” (1999), „Rave Un2 the Joy Fantastic” (1999), „Rainbow Children” (2001), „Musicology” (2003), „3121” (2006) sau „Planet Earth” (2007).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top