Connect with us
Presupusii traficanti care apar in materialul Sky News au fost lasati in libertate

Știri

Presupusii traficanti de arme din reportajul Sky News, lasati in libertate

Presupusii traficanti romani de arme, care arar intr-un reportaj Sky News, au fost lasati in libertate. Audierile au durat pana tarziu in noapte. Unul dintre cei 4 romani implicati sustine ca totul a fost regizat.

Update 13:30: Ancheta in cazul presupusilor traficanti de arme care apar in reportajul Sky News s-ar putea extinde si la echipa de filmare. Jurnalistii britanici ar putea fi cercetati pentru infractiuni contra securitatii nationale prin comunicarea de informatii false. In cursul zilei au fost reluate audierile.

Citeste si: Reportajul Sky News despre traficantii de arme, o inscenare

Intermediarul afacerii spune ca jurnalistul britanic ar fi stiut ca personajele filmate nu sunt traficanti si chiar le-ar fi dat bani ca ss apara in reportaj. In replica, autorul materialului sustine in continuare ca reportajul nu este o facatura si ca autoritatile romane ar fi stanjenite de situatie, potrivit Digi 24.

„Mi-a scris pe o hartie niste intrebari pe care eu urma sa le transmit oamenilor mei. Intrebari la care ei ofereau si raspunsurile. Ca sa para cat mai real acest documentar, ni s-a cerut acest lucru. Adica sa fie mascati si sa poarte cat de cat haine militare.”, a declarat omul de legatura al jurnalistilor britanici.

Daniel Horodniceanu, șeful DIICOT a declarat ca totul a fost un scenariu pus la cale de catre jurnalirtii britanici.

Un alt suspect, adus la audieri, a povestit cum au decurs discutiile: „Dumneata nu mai stai in spatele camerei astazi, te vrem in fata camerei si iti vor da cagula, sapca si geaca respectiva pentru a fi în mijlocul actiunii. Acest lucru l-a spus domnul Craig, care este consilierul in armament personal al domnului Stuart. M-au asigurat ca toate sunt cu caracter informational.”, a declarat unul dintre romanii din reportaj.

In realitate insa, lucrurile nu au stat deloc asa. Materialul a fost prezentat drept un reportaj de investigatie, nicidecum unul informational.

Pentru rolul jucat in reportaj, asa-zisii traficanti de arme au primit cate 500 de euro, iar intermediarul 1000. Sunt rude. Unul este jurnalist, altul lucreaza la o companie de telefonie, iar al treilea este vanator, informeaza Digi 24.

Televiziunea Sky News a avut o pozitie in acest caz: „Stuart Ramsay si echipa sa au realizat un material solid despre traficul de arme din Romania si Sky News sustine in totalitate veridicitatea reportajului.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top