Connect with us
Primarul ales al Devei, Mircia Muntean, condamnat la inchisoare pentru ca a condus beat

Știri

Primarul ales al Devei, Mircia Muntean, condamnat la inchisoare pentru ca a condus beat

Primarul ales al Devei in duminica din 5 iunie, Mircia Muntean, a fost condamnat la inchisoare dupa ce a fost prins beat la volan. Edilul resedintei judetului Hunedoara s-a bucurat de aceasta functie doar 6 zile. Acesta va sta sase ani in puscarie deoarece mai are o pedeapsa de 4 ani cu suspendare, fiind acuzat intr-un alt dosar de abuz in serviciu, iar cele doua pedepse se contopesc.

UPDATE: Mircia Muntean a comentat decizia instantei in urma cu cateva momente: „Am aflat si eu de decizia instantei, nu o comentez si va anunt ca voi face recurs in 10 zile.

VIDEO UPDATE: IMAGINILE CU PRIMARUL MIRCIA MUNTEAN CARE AU FACUT INCONJURUL INTERNETULUI

Am încredere in justitie si sper ca la recurs sa-mi fie acceptati toti martorii, deoarece martorii au fost acceptati de procurori si chiar audiati, dar la instanta ei nu au mai fost audiati”, a declarat edilul Devei pentru portalul stiripesurse.ro.

Potrivit articolului 336, alineatul 1 din Codul penal, Mircia Muntean a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru „savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolui”, se arata in minuta instantei. De asemenea, in baza articolului 66, alin. 1 lit. 1 si b din Codul Penal, edilul nu isi va putea exercita functie pe o perioada de doi ani, atata cat tine condamnarea sa.

„In baza art. 65 din Codul penal, interzice inculpatului drepturile prev. de art.66 alin. 1 lit. a si b din Codul penal cu titlu de pedeapsa accesorie. In baza art. 96 alin. 4 din Codul penal, revoca suspendarea executarii sub supraveghere a pedepsei de 4 ani inchisoare, aplicata de Inalta Curte de Casatie si Justitie prin sentinta penala nr. 703/17.07.2013, definitiva prin decizia penala nr. 179/24.09.2013, a Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Completul de 5 Judecători.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016. PSD promite cate un post de vicepresedinte pentru ALDE la CJ din tara

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 – Se organizeaza TURUL II in SAG judetul Timis

In baza art. 43 alin. 1 din Codul penal, adaugă la pedeapsa aplicată în cauză, de 2 ani închisoare, pedeapsa anterioara de 4 ani închisoare, urmand ca inculpatul Muntean Mircia sa execute, in total, pedeapsa principala de 6 (sase) ani închisoare.

Aplica inculpatului alaturi de pedeapsa principala pedeapsa complementara constand in exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a si b din Codul penal, pe o perioada de 2 ani, in conditiile art. 68 din Codul penal. Interzice inculpatului, pe perioada executarii pedepsei, exercitarea drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit. a si b din Codul penal, cu titlu de pedeapsa accesorie.

Conform art. 274 alin.1 din Codul de procedura penala, obliga pe inculpat la plata sumei de 3000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Cu apel in termen de 10 zile de la data comunicarii copiei minutei hotararii. Pronuntata in sedinta publica, azi 10 iunie 2016”, se arata in minuta instantei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top