Connect with us
Meteorologii nu au vesti bune in ceea ce priveste vremea de 1 mai 2016 si de cele trei zile de Paste. Iata prognoza meteo detaliata a ANM.

Știri

Prognoza METEO de PASTE 2016. Cum va fi VREMEA de 1 Mai

Vestile nu sunt deloc placute in ceea ce priveste vremea de 1 mai si de Paste 2016. Meteorologii ne averizeaza ca perioada Sfintelor Pasti va aduce ploi insemnate in aproape toata tara.

Saptamana Mare a debutat cu o vreme racoroasa si cu ploi moderate cantitativ in aproape toata tara. La munte, in aceasta saptamana, nu vor lipsi precipitatiile mixte si ninsoarea.

Din punct de vedere al temperaturilor, valorile termice se incadreaza in cele normale pentru aceasta perioada, exceptie facand primele doua zile ale acestei saptamani, cand maximele vor atinge 11 grade in Moldova, Dobrogea si Muntenia.

Zilele de 25 si 29 aprilie vor fi bogate in precipitatii in toata tara, iar ploi trecatoare se pot semnala local pe tot parcursul Saptamanii Patimilor.

Instabilitatea atmosferica le va da planurile peste cap celor care doresc sa plece in vacanta de Pasti. Vremea de Paste 2016 va fi una urata cu ploi moderat cantitative, pe arii extinse, in aproape toata tara. Vremea de 1 mai 2016 va aduce precipitatii bogate, care, din pacate, nu se vor opri nici in celelalte 2 zile de Paste.

La mare si la munte va ploua, asa ca vestile nu sunt placute pentru cei care voiau sa stea de sarbatorile pascale in natura sau pe plaja

Iata PROGNOZA METEO oferita de Administratia Nationala De Meteorologie pentru urmatoarele 2 saptamani.

Vremea de 1 Mai in Banat. Prognoza meteo Paste 2016 Banat

In primele trei zile temperaturile diurne vor creste treptat, pana la o medie a maximelor de 19 grade. Apoi, pana la sfarsitul celor doua saptamani, aceasta medie va oscila usor intre 18 si 21 de grade, mentinandu-se apropiata de norma regionala climatologica a sfarsitului de aprilie si inceputului de mai. Dupa noptile mai reci dintre 25 si 27 aprilie, cand izolat vor fi conditii de bruma, incepand cu 28 aprilie regimul termic nocturn nu va suferi modificari semnificative, iar minimele se vor incadra, in medie, intre 6 si 9 grade. Pe parcursul intregului interval de doua saptamani, pe spatii restranse sunt posibile ploi slabe, trecatoare. Exceptie vor face zilele de 25 si 29 aprilie, precum si intervalul 1-3 mai, cand va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ.

Vremea de 1 Mai in Crisana. Prognoza meteo Paste 2016 Crisana

In primele trei zile temperaturile diurne vor creste treptat, pana la o medie a maximelor de 19 grade. Apoi, pana la sfarsitul celor doua saptamani, aceasta medie va oscila usor intre 17 si 20 de grade. Noptile vor fi mai reci intre 25 si 27 aprilie, cand izolat vor fi conditii de bruma, iar incepand cu 28 aprilie regimul termic nocturn nu va suferi modificari semnificative, minimele urmand a se incadra, in medie, intre 5 si 8 grade. Pe parcursul intregului interval de doua saptamani, pe spatii restranse sunt posibile ploi in general slabe. Exceptie vor face zilele de 25 si 29 aprilie, precum si intervalul 1-3 mai, cand va ploua pe arii extinse si local cantitatile de apa pot fi mai insemnate.

Vremea de 1 Mai in Transilvania. Prognoza meteo Paste 2016 Transilvania

Dupa doua zile reci pentru aceasta perioada, cu o medie a temperaturilor maxime de 9 grade, urmeaza a se inregistra valori termice normale, astfel incat media maximelor va creste semnificativ, iar intre 27 aprilie si 8 mai, se va situa in intervalul 16…19 grade. Tendinta regimului termic mediu nocturn este tot de crestere, de la medii in jurul a 0 grade in primele trei nopti, cand se va semnala bruma, la minime ce se vor incadra pana pe 8 mai, in medie, intre 3 si 7 grade. Pe parcursul intregului interval de doua saptamani, pe spatii restranse sunt posibile ploi slabe, trecatoare. Exceptie vor face zilele de 25 si 29 aprilie, precum si intervalul 1-3 mai, cand va ploua pe arii extinse si izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate.

Vremea de 1 mai in Maramures. Prognoza meteo Paste 2016 Maramures

In primele trei zile temperaturile diurne vor creste treptat, pana la o medie a maximelor de 17 grade. Apoi, pana la sfarsitul celor doua saptamani, aceasta medie va oscila intre 16 si 19 grade si va fi apropiata de norma regionala climatologica a sfarsitului de aprilie si inceputului de mai. Dupa noptile mai reci dintre 25 si 27 aprilie, cand media temperaturilor minime va fi in jur de 0 grade si izolat se va semnala bruma, incepand cu 28 aprilie regimul termic nocturn nu va suferi modificari semnificative, iar minimele se vor incadra, in medie, intre 4 si 7 grade. Pe parcursul intregului interval de doua saptamani, pe spatii restranse sunt posibile ploi in general slabe. Exceptie vor face zilele de 25 si 29 aprilie, precum si intervalul 1-3 mai, cand va ploua pe arii extinse si local cantitatile de apa pot fi mai insemnate

Vremea de 1 mai in Moldova. Prognoza meteo Paste 2016 Moldova

Dupa doua zile reci pentru aceasta perioada, cu o medie a temperaturilor maxime de 11…12 grade, urmeaza a se inregistra valori termice normale, astfel incat media maximelor va creste semnificativ, incadrandu-se, intre 27 aprilie si 8 mai, intervalului 17…20 de grade. Tendinta regimul termic mediu nocturn este tot de crestere, de la medii in jurul a 2 grade pe 27 aprilie, cand vor fi conditii de bruma, la minime ce se vor incadra pana pe 8 mai, in medie, intre 5 si 8 grade. In intervalul 1-3 mai va ploua pe arii extinse si local cantitatile de apa pot fi mai insemnate, iar ploi in general slabe se pot semnala zilnic, pe parcursul celor doua saptamani.

Vremea de 1 mai in Dobrogea. Prognoza meteo Paste 2016 Dobrogea

Racirea vremii va continua pana pe 26 aprilie, cand media maximelor va ajunge la 11 grade. Apoi, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, valorile termice diurne se vor mentine apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor de 17…19 grade. Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 27 aprilie, cand media temperaturilor minime va fi de 5 grade, insa ulterior aceasta medie nocturna nu va avea modificari semnificative pana pe 8 mai si se va incadra intre 7 si 11 grade. In intervalele 25-26 aprilie si 1-3 mai va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ, iar ploi in general slabe se pot semnala zilnic, cu precadere pe parcursul celei de-a doua saptamani.

Vremea de 1 mai in Muntenia. Prognoza meteo Paste 2016 Muntenia

Racirea vremii va continua pana pe 26 aprilie, cand media maximelor va ajunge la 11 grade. Apoi, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, valorile termice diurne se vor mentine apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor de 18…21 de grade. Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 27 aprilie, cand media temperaturilor minime va fi de 3 grade si izolat vor fi conditii de bruma, insa ulterior aceasta medie nocturna va avea modificari minore pana pe 8 mai si se va situa intre 5 si 9 grade. Va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ in intervalele 25-26 aprilie si 1-3 mai si posibil pe 29 aprilie, iar ploi in general slabe se pot semnala zilnic, cu precadere pe parcursul celei de-a doua saptamani.

Vremea de 1 mai in Oltenia. Prognoza meteo Paste 2016 Oltenia

Dupa doua zile reci pentru aceasta perioada, cu o medie a temperaturilor maxime de 13…14 grade, urmeaza a se inregistra valori termice normale, astfel incat media maximelor va creste semnificativ, incadrandu-se, intre 27 aprilie si 8 mai, intervalului 17…21 de grade. Tendinta regimul termic mediu nocturn este tot de crestere, de la medii in jurul a 2 grade pe 27 aprilie, cand vor fi conditii de bruma, la minime ce se vor incadra pana pe 8 mai, in medie, intre 5 si 9 grade. Va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ in intervalele 25-26 aprilie si 1-2 mai si pe 29 aprilie, iar ploi in general slabe se pot semnala zilnic, cu precadere pe parcursul celei de-a doua saptamani.

Vremea de 1 mai la munte. Prognoza meteo Paste 2016 munte

Media temperaturilor diurne va fi scazuta in primele doua zile, 2… 3 grade, apoi va deveni normala penru aceasta perioada din an si va oscila intre 7 si 11 grade pana pe 8 mai. Tendinta regimul termic mediu nocturn este tot de crestere semnificativa, de la valori predominant negative pana pe 27 aprilie la medii pozitive ale temperaturilor minime, cuprinse intre 1 si 4 grade. Pe 25 – 26 aprilie, 29 aprilie si 1-3 mai va ploua pe arii extinse, moderat cantitativ, iar ploi in general slabe se vor semnala, temporar, cu precadere pe parcursul celei de-a doua saptamani. In primele doua zile, la altitudini mai mari vor predomina ninsorile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top