Connect with us
Premierul Dacian Ciolos va face o remaniere guvernamentala. Mai multi ministri nu vor mai face parte din actualul Executiv.

Știri

Remaniere guvernamentala: Cine sunt ministrii care pleaca din cabinetul Ciolos

Update, ora 18.05: Iata numele care pleaca dupa aceasta remaniere guvernamentala!

Adrian Curaj (ministrul Educatiei), Marius Bostan (ministrul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala) , Dan Costescu (Ministrul Transporturilor) si Dan Stoenescu (Ministrul romanilor de pretutindeni) sunt ministrii care pleca in urma remanierii, a anuntat Premierul Dacian Ciolos intr-o conferinta de presa, marti.

Noile propuneri de ministri sunt: la Educatie – Mircea Dumitru (Rector Universitatea din Bucuresti) ; Transporturi – Sorin Guse (directorul general Renault Technologie Roumanie) ; Ministerul Romanilor de pretutindeni – Maria Ligor (ambasadorul Romaniei in Canada) ; Dragos Tudorache, ministru interimar la Comunicatii.

Premierul Dacian Ciolos va face o remaniere guvernamentala, sustin surse citate de presa centrala. Seful Executivului a declarat ca va face o analiza a activitatii fiecarui ministru, dupa ce mai multe nume din Cabinetul sau au fost implicate in scandaluri ca urmare a declaratiilor facute.

Primul ministru care pleaca din Guvern este Dan Costescu, ministrul Transporturilor, care paraseste Executivul dupa o declaratie controversata. „Pretul mai ridicat al biletelor de tren in comparatie cu pretul biletelor pentru transportul rutier de pasageri este justificat, pentru ca trenul este un lux, iar calatorii platesc mai mult pentru a-l utiliza. Recomandam românilor sa aleaga mijlocul de transport care li se potriveste cel mai bine. Este normal sa fie mai mare biletul de tren, in toate tarile civilizate este la fel. Trenul este un lux si oamenii platesc mai mult ca sa-l aiba“, a afirmat ministrul demisionar al Transporturilor, Dan Costescu.

Vizati de remanierea guvernamentala mai sunt Marius Bostan, ministrul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala si Adrian Curaj, ministrul Educatiei.

„Eu vad parintii la scoala. Eu sunt parinte. Jumatate dintre ei nu se intereseaza, nu cer calitate profesorului. Profesorii au salarii mici. Nici in partea cealalta nu se cere calitate. Unii profesori pur si simplu isi bat joc de meseria lor si spun ca au salarii mici. Domnule, mergi acasa, da-ti demisia. Dar nu sa iti bati joc de viitorul copilului. Justificarea ca „am salariu mic” e o imbecilitate. Am salariu mic, imi dau demisia, ma apuc de alta munca daca nu imi place meseria asta. Vorbele mele poate sunt brutale. Daca fiecare parinte ar plati 100 de lei pe luna, nu mult, ceva simbolic, dar sa simta ca nu e gratis…”, spunea Bostan in urma cu cateva zile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top