Connect with us
Revolte in mai multe penitenciare din tara. Detinutii sunt nemultumiti de conditiile in care sunt tinuti in inchisori si au pornit proteste ample!

Știri

Revolte in penitenciare. Detinutii fac prapad in inchisori

Revolte in penitenciare! Detinutii sunt nemultumiti de conditiile de dupa gratii si au inceput proteste violente. La Iasi, protesele dureaza de doua zile. Unul din cei incarcerati si-a incendiat celula.

„Marti, 12 iulie 2016, in jurul orei 09,00, parte din detinutii aflati la curtea de plimbare au reluat protestele din seara zilei precedente, exprimandu-si verbal nemultumiri legate de conditiile de detentie si conducerea unitatii. Ulterior, a fost incendiata o camera de detentie, iar angajatii au intervenit imediat pentru evacuarea detinutilor cazati la camera respectiva, fara a fi necesara evacuarea intregii sectii”, au aratat reprezentantii penitenciarului Iasi, intr-un comunicat.

Avocatul Poporului a deschis o ancheta privind aceste incidente.

La Botosani, detinutii au declansat revolta marti seara, trupele SIAS fiind chemate pentru a interveni. Ei au refuzat sa manance si au aruncat mancarea pe jos, apoi au refuzat sa intre in celule, ramanand pe holuri si scandand. Miercuri dimineata, detinutii au reluat revolta, dar trupele SIAS au intervenit.

La Miercurea Ciuc, exista informatii ca fortele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene pentru a stopa detinutii care manifestau violent. Totodata, se pare ca la Aiud, un detinut s-ar fi sinucis.

La Poarta Alba, 200 de detinuti, dar si rude ale acestora, au protestat marti seara si au anuntat ca intra in greva foamei. De asemenea, la Braila au protestat noua condamnati, refuzand sa mance, cinci au protestat la Oradea si doar unul la Giurgiu.

Si la Rahova a izbucnit o revolta in cursul zilei de miercuri. Raluca Pruna, ministrul Justitiei, a refuzat sa comenteze situatia din puscarii, afirmand ca reprezentantii ministerului incearca sa remedieze problemele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top