Connect with us
Patriciu Achimas Cadariu a demisionat din functia de ministru al Sanatatii, informeaza surse citate de televiziunile de stiri.

Știri

OFICIAL: Ministrul Sanatatii a demisionat. Ciolos ii ia locul!

UPDATE, 13.35: Premierul Dacian Ciolos va asigura interimatul la ministerul Sanatatii, anunta Executivul. „Prim-ministrul Dacian Ciolos a convenit, impreuna cu presedintele Klaus Iohannis, sa preia conducerea interimara a Ministerului Sanatatii pentru a coordona direct si a asigura continuitatea masurilor necesare in sectorul de sanatate”, anunta Guvernul

UPDATE, 12.25: Stirea a fost confirmata. „Am acceptat astăzi demisia domnului Patriciu Achimaș Cadariu din funcția de ministru al Sănătății. În perioada următoare voi înainta domnului președinte al României Klaus Iohannis propunerea pentru un nou ministru al Sănătății”, a declarat Dacian Ciolos, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Demisia acestuia vine ca urmare a scandalului dezinfectantilor diluati. Vineri, in 1000 de oameni au cerut in strada demisia ministrului Sanatatii, dupa scandalul dezinfectantilor diluati din spitale. Oamenii au scandat in fata Palatului Victoria si a sediului MS.

Scandalul dezinfectantilor diluati a izbucnit dupa o ancheta a jurnalistului Catalin Tolontan, care a dezvaluit, bazandu-se pe declaratiile şi pe documentele furnizate de foşti angajati ai firmei Hexi Pharma, a dezinfectantii furnizati de aceasta spitalelor au concentratii mai mici decat cele inscrise pe eticheta.

De asemenea, presa a mai relatat ca Dan Condrea, patronul acestei firme, este actionar si la o firma care asigura servicii de curatenie in unitati medicale, firma care acelasi administrator ca Unilab, aboratorul unde ar trebui sa fie verificata calitatea dezinfectantilor. Analize facute in laboratorul de stat ICECHIM au aratat ca dezinfectantii livrati de Hexi Pharma au o concentratie de 10 ori mai mica decat cea din reteta.

Vezi si: Lista spitalelor cu dezinfectanti diluati. Medicii cer declansarea starii de urgenta

Vezi si: SRI stia de dezinfectantii diluati

Dupa aceste dezvaluiri, Parchetul General a demarat o ancheta, iar MS a dispus un control la spitale. Sambata, jurnalistul Catalin Tolontan a scris ca verificarile cerute de ministrul Sanatatii „sunt gandite de acelaşi om a carui asociatie a primit sponsorizari de la producatorul de dezinfectanti destinati spitalelor”.

In replica, Ministerul Sanatatii a transmis ca actiunile de control pentru biocidele produse de Hexi Pharma se fac in colaborare cu Parchetul General, sunt urmarite in teren de reprezentantii Directiilor de Sanatate Publica, iar la nivel central de catre ministrul Sanatatii, Corpul de Control al Ministerului Sanatatii şi Inspectia Sanitara de Stat.

De asemenea,  premierul Dacian Ciolos a trimis Corpul de control in doua controale majore la Ministerul Sanatatii: unul va verifica modul in care ministerul a controlat dezinfectantii Hexi Pharma, al doilea – la comisia de biocid a ministerului. Cele doua controale vin pe fondul indoielilor exprimate de medici, ziaristi si membri ai societatii civile fata de modul in care Ministerul Sanatatii a gestionat criza dezinfectantilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top