Connect with us
Băsescu

Știri

Traian Basescu, urmarit penal! Reactia fostului presedinte

Fostul presedinte Traian Basescu este urmarit penal intr-un dosar legat de omul de afaceri Costel Casuneanu si urmeaza sa fie chemat la PICCJ.

Fostul presedinte Traian Basescu este urmarit penal pentru spalare de bani si urmeaza sa fie chemat la Parchetul General pentru a fi audiat, transmit televiziunile de stiri.

Basescu este urmarit penal in dosarul terenului de la omul de afaceri Costel Casuneanu. In anul 2000, cand devenise primarul Capitalei, liderul PMP a cumparat un teren in zona Baneasa, cu bani a caror provenienta nu ar putea fi justificata, spun procurorii.

Procuroarea Elena Iordache de la Sectia de Urmarire penala si criminalistica a Parchetului General a inceput urmarirea penala fata de fostul sef de stat pe 13 aprilie. A doua zi, o echipa de politisti a mers acasa la Traian Basescu si l-a instiintat de punerea sub invinuire. Fostul sef de stat urma sa fie chemat astazi la Parchet pentru a i se aduce in mod oficial la cunostiinta calitatea de suspect, insa pana la urma invitatia la Parchet s-a amanat pentru o data care urmeaza sa fie stabilita, scrie romaniacurata.ro.

„Printr-o adresa a PICCJ am fost informat ca sunt suspect pentru spalare de bani in forma continuata legat de achizitia unui teren si a unei case in anii 2000 si respectiv 2002, urmare a unei reclamatii facuta de domnul Ciuvica.

Pentru corecta informare aduc la cunostinta ca in acelasi dosar, prin REZOLUTIA din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neinceperea urmaririi penale. Acest dosar a fost redeschis in 2015 la solicitarea PICCJ .

Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat ma voi prezenta in fata procurorului de caz”, a reactionat Basescu pe Facebook.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top