Connect with us
Regian Ana a fost adusa in tara

Știri

Regina Ana a ajuns in tara pentru totdeauna

Romanii isi plang regina pe ultimul ei drum. Trupul Reginei Ana a ajuns azi in tara, in jurul orei 15 si 15 minute. Pana sambata, 13 august, vor avea loc ceremoniile funerale in Bucuresti, Sinaia si Curtea de Arges, la aproape doua saptamani de la moartea Majestatii Sale.

Update 18:03: Usile Castelului Peles au fost inchise, iar din acest moment toate ceremoniile religioase sunt private.

 

usile castelului peles s-au inchis

Update 18:00: In aceste momente sunt in desfasurare pregatiri pentru o scurta slujba religioasa ortodoxa.

regina ana la castelul peles

Update 17:50: Cortegiul funerar a ajuns la Castelul Peles. In urma cu 8 ani, la Castelul Peles, Regele Mihai si Regina Ana isi sarbatoreau nunta de diamant.

 

sicriul reginei ana a ajuns la peles

Update 15:45: Slujba religioasa de pe Aeroportul Henri Coanda s-a incheiat. Sicriul Reginei Ana, dar si membrii Familiei Regale se indreapta spre Castelul Peles.

slujba s-a incheiat

 

Update 15:40: Principesa Margareta, in timpul rostirii rugaciunii „Tatal Nostru”, in limba latina.

principesa margareta

Update 15:35: Principele Radu alaturi de Principesa Margareta pe Aeroportul Henri Coanda.

principele radu langa sicriu

 

Update 15:30: Doi cavaleri de Malta tin lumanarile pe timpul slujbei, care este oficiata in limba latina de Arhiepiscopul Robu.

 

slujba religioasa

Update 15:23: Sicriul a fost coborat din cala si a inceput slujba religioasa pe Aeroportul Henri Coanda.

regina ana sicriu

 

Update 15:20: Reprezentatul Case Regale, Ioan Luca Vlad, inmaneaza drapelul regimentului de garda.

a inceput slujba

Principesa Maria este cea care a venit din Elvetia, impreuna cu Regina Ana.

regina margareta

 

Update 14:58: Aeronava a aterizat si va trage in fata intrarii oficiale a Aeroportului Henri Coanda. In avion sunt 57 de pasageri. Primul va cobori reprezentatul Casei Regale si vor fi si doi cavaleri care vor tine lumanarile.

 

aeronava in care se afla regina ana

Va avea loc o slujba in limba latina.

 

regina ana a ajuns in tara

Update 12:30: Casa Regala a transmis programul funeraliilor Reginei Ana:

„In ziua de marti, 9 august 2016, la ora 15.15, sicriul cu corpul neinsufletit al Reginei Ana va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu masina la Castelul Peles. La sosirea aeronavei Tarom, va avea loc o scurta ceremonie militara si religioasa, in prezenta Altetei Sale Regale Principesa Mostenitoare Margareta si a Familiei Regale. Vor fi prezenti reprezentanti ai institutiilor Statului, membri ai Casei Majestatii Sale Regelui si ierarhi ai Bisericii Catolice si Bisericii Ortodoxe Romane. Publicul nu va putea asista la eveniment. Presa va avea acces la ceremonie.

De marti, 9 august 2016, ora 17.30, pana miercuri, 10 august 2016, ora 18.30, sicriul Majestatii Sale Defuncte va fi asezat in Holul de Onoare al Castelului Peles. In acest rastimp, Principesa Mostenitoare Margareta, Custodele Coroanei romane, si Familia Regala vor fi prezenti la Sinaia. La sosirea in Holul de Onoare va fi rostita o rugaciune, in prezenta ierarhilor Bisericii Ortodoxe Romane si ai Bisericii Catolice. In ziua de miercuri, 10 august 2016, programul vizitei oficialitatilor pentru a transmite condoleante la Castelul Peles este urmatorul:

– Ora 10-12: Pentru reprezentantii Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO si ai Organizatiilor Internationale.
– Ora 12-14: Pentru reprezentantii Institutiilor Statului.
– Ora 14-16: Pentru Institutia Prezidentiala, Presedintia Republicii Moldova, Membrii Guvernului Romaniei si Guvernului Republicii Moldova, Membrii Parlamentului Romaniei si Parlamentului Republicii Moldova.
– Ora 16-18: Pentru reprezentantii Academiei Romane si Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice si ai celorlalte institutii ale Credintei.

Accesul la Castelul Peles se face pe baza listelor comunicate in prealabil Protocolului Regal de catre institutiile sus-amintite.
Publicul nu va avea acces in Holul de Onoare al Castelului Peles, pe durata sederii sicriului la Domeniul Regal Sinaia. Presa va fi prezenta pe terasa din fata Castelului Peles si, in anumite intervale orare, in Holul de Onoare.

Miercuri, 10 august 2016, in cursul serii, corpul neinsufletit al Reginei va fi transportat de la Castelul Peles la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei, nr. 49 – 53). La sosire, va avea loc un scurt ceremonial militar si religios, in prezenta Principesei Mostenitoare Margareta si a Familiei Regale. Vor lua parte ierarhi ai Bisericii Catolice si Bisericii Ortodoxe Romane. Evenimentul va avea caracter privat. Publicul nu va avea acces in Sala Tronului. Presa va putea fi prezenta in fata intrarii principale a Palatului Regal.

Joi, 11 august 2016 si vineri, 12 august 2016, de la ora 8 la ora 22, toti cei care vor dori sa depuna flori si sa se inchine la catafalcul Reginei Ana vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal. Intrarea este libera. Accesul presei este permis.
Cei prezenti la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Reginei Ana, sunt rugati sa respecte urmatoarele reguli:

– Sa fie imbracati in tinuta corespunzatoare, in culori inchise.
– Sa nu poarte sacose, genti ori bagaje voluminoase, de niciun fel.
– Sa nu vina insotiti de copii sub 7 ani, nici cu carucioare de copii.
– Sa nu foloseasca aparate de fotografiat ori telefoane mobile, ori alte instrumente electronice. Fotografierea si filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei.
– Sa aiba la ei un document de identitate.
– Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi asezate in gradina din fata Palatului Regal ori pe trotuarul din fata grilajului Palatului. Personalul Casei Majestatii Sale va fi la fata locului, pentru a indruma publicul participant.
– Persoanele care vin la catafalc sunt rugate sa nu aduca volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente ori fotografii cu ei. Toate acestea pot fi trimise ulterior, prin posta, pe adresa Palatului Elisabeta.
– In incinta Palatului Regal, fumatul si vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise.
Pe perioada accesului la Palatul Regal va functiona un post de prim-ajutor.
In ziua de sambata, 13 august 2016, la ora 10.30, in Sala Tronului va avea loc o scurta ceremonie religioasa in prezenta ierharhilor Bisericii Ortodoxe Romane si ai Bisericii Catolice. Evenimentul va fi consacrat Familiei Regale a Romaniei si Familiilor Regale straine prezente la funeralii.

La ora 10.55, sicriul Majestatii Sale Defuncte va fi asezat pe un catafalc in Piata Palatului Regal, chiar in fata palatului. Acolo va avea loc o ceremonie religioasa, in prezenta ierarhilor Bisericii Catolice si ai Bisericii Ortodoxe Romane. Accesul publicului in Piata Palatului este liber, in zonele special amenajate pentru participanti. Accesul presei este liber.
Capitala tarii noastre si Curtea de Arges vor avea primele Funeralii Regale din ultimii 78 de ani. La 24 iulie 1938, la Castelul Peles, la Bucuresti si la Curtea de Arges aveau loc funeraliile Reginei Maria a Romaniei.

La ora 11.30, sicriul va fi asezat in masina mortuara.

De la ora 11.35 la ora 12, Cortegiul funerar va merge, cu viteza redusa, pe traseul Piata Palatului Regal – Bulevardul Magheru – Piata Romana – Piata Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piata Charles de Gaulle – Arcul de Triumf. La Arcul de Triumf nu va avea loc nicio oprire si nu se va face slujba religioasa.

De la Arcul de Triumf, Cortegiul funerar va continua traseul, cu viteza obisnuita, catre Curtea de Arges, in intervalul orar 12 – 14.45, pe ruta Arcul de Triumf, Mogosoaia, Buftea, Titu, Gaesti, Topoloveni, Pitesti, Curtea de Arges. Cortegiul funerar nu se va opri, de-a lungul calatoriei, dar va incetini viteza in localitati.

La ora 15.00, in ziua de sambata, 13 august 2016, va avea loc slujba de inmormantare a Reginei Ana in Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Arges. Ceremonia inmormantarii va fi privata, in prezenta Familiei Regale a Romaniei si a membrilor Familiilor Regale straine, prezente la eveniment. Publicul va avea acces doar in fata portii de intrare in Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Arges. Presa va avea acces in fata Noii Catedrale de la Curtea de Arges.

Ceremonia se va desfasura in doua parti: ora 15.00-15.50, in fata Noii Catedrale; ora 15.50-16.10, ceremonia religioasa a ingroparii, in Noua Catedrala. Slujba va fi oficiata de Inalt Preasfintia Sa Arhiepiscopul Calinic al Argesului, in prezenta Inalt Preasfintiei Sale Arhiepiscopul Ioan Robu, Mitropolit Romano-Catolic de Bucuresti.

Prezenta presei nu va fi permisa in incinta Noii Catedrale, nici inainte, nici pe parcursul ceremoniei de ingropare. Noua Catedrala nu va putea fi vizitata in primele 7 zile dupa inmormantare.

Carti de condoleante sunt deschise la Castelul Peles, la Palatul Regal (Calea Victoriei) si la Palatul Elisabeta. Ele sunt la dispozitia publicului timp de 40 de zile de la data decesului.

Mesaje de condoleante pot fi transmise online la http://www.familiaregala.ro/mesaje.”, a transmis Casa Regala.

Stire initiala: Asa cum era de asteptat, Regele Mihai nu va participa la funeralii din cauza starii sale precare de sanatate. O serie de ceremonii au avut loc in Elvetia, la Morges, acolo unde regina noastra a spus adio acestei lumi. Regele Mihai nu a putut participa nici la ceremoniile din Elvetia intrucat este foarte afectat de moartea sotiei sale.

„Un colegiu alcatuit din cinci medici curanti ai Regelui Mihai I, de diverse specialitati, au facut recomandari impotriva participarii Majestatii Sale la funeraliile Majestatii Sale Defuncte Regina Ana.

Regele Mihai I va ramane pe perioada Funeraliilor Regale in resedinta din Elvetia, alaturi de prieteni si apropiati, de angajati ai Casei Majestatii Sale si de doua maici ortodoxe detasate la resedinta. Aceasta decizie a fost luat cu mare parere de rau”, scrie Casa Regala intr-un comunicat de presa.

Emotionant! Ultima imagine cu Regele Mihai si Regina Ana FOTO

Ce scrie presa internationala despre Regina Ana

La funeralii vor participa Principesa Mostenitoare Margareta, Custodele Coroanei romane, Principele Radu, Principesa Elena, domnul Alexander Pihilips Nixon, Principesa Sofia, Principesa Maria, domnul Nicolae Medfort-Mills si domnisoara Elisabeta Maria Biarneix.

La funeraliile din Romania sunt vehiculate si nume importante din casele regale straine, printre care Printul Charles al Marii Britanii, care viziteaza an de an tara noastra, si fosta regina a Spaniei, Sofia, mama actualului rege, Felipe.

Sambata, 13 august, la ora 10:55, sicriul cu trupul Reginei Ana va fi asezat pe un catafalc in Piata Palatului Regal, in fata palatului. Acolo va avea loc si ceremonia religioasa, iar accesul publicului va fi liber.

La ora 15 va incepe slujba de inmormantare in Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Arges. Inmormantarea va fi privata, romanii care vor sa isi ia ramas bun de la Regina avand acces doar in fata Catedralei. Noua Catedrala nu va putea fi vizitata in primele 7 zile dupa inmormantare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top