Connect with us
O femeie de 79 de ani din judetul Ialomita a murit dupa ce a fost infectata cu virusul West Nile, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Știri

Virusul West Nile a facut prima victima in Romania

O femeie in varsta de 79 de ani a murit din cauza virusului West Nile, a anuntat Ministerul Sanatatii.

”Intr-adevar, femeia de 79 de ani din Ialomita a fost internata cu suspiciunea de meningita cauzata de virusul West Nile. Medicii au confirmat diagnosticul, femeia avand meningoencefalita, iar aceasta, asociata cu celelalte boli de care suferea pacienta, a determinat ca organismul ei sa nu poata face fata acestei infectii”, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii pentru Agerpres.

Citeste si: Al doilea caz de Zika in Romania – victima, un copil de 10 ani

Acesta a mai precizat ca intre 70 si 80% dintre cei infectati cu West Nile nu dezvolta simptome si ca mai putin de 1% dezvolta probleme neurologice cum ar fi encefalita sau meningita.

Oficialul MS a precizat ca dintre toate formele de boala cauzate de acest virus, rata de mortalitate in grupele de risc este de circa 4%. „Incidenta formelor grave si a decesului este extrem de redusa. Nu suntem intr-o situatie grava care sa cauzeze ingrijorarea populatiei”, a mai spus acesta.

Virusul West Nile se transmite prin muscatura de tantar si nu de la om la om. Nu exista niciun tratament specific pentru el si cei mai multi oameni, acesta trece fara ingrijiri medicale. In cazuri mai grave, se ajunge la spitalizare, unde pacientii primesc un tratament de sustinere.

Decesul femeii de 79 de ani este primul din ultimii patru ani din tara noastr, provocat de acest virus.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top