Connect with us
Meteorologii au emis doua atentionari de ploi puternice, una cod galben, cealalta cod portocaliu.

Vremea

COD PORTOCALIU de ploi. Vezi zonele vizate

Astfel, pana pe 25 mai 2016, ora 21.00, sub COD GALBEN vor fi mai multe judete ale tarii. Potrivit ANM, „in intervalul mentionat, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata in estul si in sud-estul tarii si in zonele montane. Vor fi averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat grindina. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi 20…25 l/mp si pe arii restranse 30…40 l/mp”.

De asemenea, vor fi sub COD PORTOCALIU de ploi, pana miercuri la ora 21, judetele Neamt, Bacau, Brasov si Sibiu, cu precadere la munte. Meteorologii avertizeaza ca se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi 50…60 l/mp.

cod portocaliu

Totodata, de miercuri, ora 21.00, pana joi la ora 21.00, se instituie COD GALBEN in intervalul mentionat, in zona Carpatilor Orientali si Meridionali si in centrul Moldovei instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata. Vor fi perioade cuaverse, descarcari electrice si izolat grindina. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40 l/mp.

cod galben

Astfel de fenomene se vor semnala pe spatii restranse si in restul tarii, mai anunta ANM.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top