Connect with us

Vremea

VREMEA. ANM: Ploi si furtuni in toata tara!

Vremea se schimba incepand de marti, 2 august, a anuntat Administratia Nationala de Meteorologie. ANM a emis o informare METEO valabila de astazi, de la ora 18.00 pana maine, 3 august 2016, ora 18.00.

Instabilitatea atmosferica isi va face simtita prezenta in majoritatea zonelor tarii. Se vor semnala ploi, insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului, avertizeaza meteorologii.

„In intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in zona Carpatilor Orientali, in estul Carpatilor Meridionali, in estul si sud-estul Transilvaniei si local in Moldova, Muntenia si Dobrogea. Vor fi averse, insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si, izolat, grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15…20 si izolat 30…40 l/mp. In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, se arata in atentionarea ANM.

Pe de alta parte, vremea se mentine caniculara si astazi in Dobrogea si unele judete ale Munteniei, acestea aflandu-se sub cod galben.

codul galben

„In cursul zilei de marti, 2 august, vremea va fi in continuare caniculara in Dobrogea si cea mai mare parte a Munteniei, unde se vor mai inregistra temperaturi maxime in jurul a 35 de grade si izolat 37 de grade. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, iar disconfortul termic se va mentine accentuat. In restul zonei extracarpatice, doar izolat indicele temperatura – umezeala (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unitati”, se arata in avertizarea Cod Galben.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top