Connect with us
ANM a emis o avertizare meteorologica in care anunta ca pana la finalul lui Iulie 2016, in tara noastra vor predomina temperaturile caniculare.

Vremea

VREMEA: Canicula pana la sfarsitul lunii iulie

Vremea va fi caniculara pana pe 31 iulie, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie. Se anunta temperaturi care vor depasi 37 de grade.

Cu toate acestea, meteorologii avertizeaza si ca se va semnala o instabilitatea atmosferica accentuata, cu fenomene meteo precum furtuni si grindina.

„In intervalul mentionat, in regiunile extracarpatice, valul de caldura se va extinde si se va intensifica. In zonele de campie si podis din Oltenia, Muntenia, Moldova si Dobrogea, vremea va fi caniculara, in orele amiezilor se vor inregistra local temperaturi maxime de 36…37 de grade, iar in cursul noptilor minimele termice se vor situa in jurul a 20 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat si indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi pragul critic de 80 de unitati in Campia Romana, dar pe arii restranse si in restul teritoriului”, se arata in informarea ANM.

Citeste si: Vremea in iulie, august si septembrie. Specialistii ANM au VESTI FOARTE PROASTE

De asemenea, „instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata, iar local vor fi averse, izolat torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si, posibil, grindina, in zilele de joi si vineri (28 si 29 iulie) mai ales in regiunile vestice, nordice si centrale, iar sambata si duminica (30 si 31 iulie) indeosebi in est, centru si zona de munte”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top