Connect with us
Vremea in weekend se mentine deosebit de calda. Vezi aici prognoza meteo pentru mare si munte in intervalul 5 - 7 august 2016.

Vremea

Vremea in weekend la mare si la munte. Prognoza meteo 5-7 august 2-16

Vremea in weekend – Prognoza meteo pentru mare si munte

Temperaturile caniculare predomina in acest sfarsit de saptamana, care aduce, insa, si instabilitate atmosferica pronuntata. ANM a emis o informare meteo valabila pana pe 7 august, in care anunta ca vremea va deveni caniculara in majoritatea tarii:

„In intervalul mentionat, vremea va deveni caniculara in sudul si sud-estul tarii. In cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei si Dobrogei si in sudul Moldovei, in orele amiezilor, se vor inregistra local temperaturi maxime de 35…36 de grade, izolat 37 de grade in Lunca Dunarii. Disconfortul termic va fi accentuat indeosebi in zonele de campie (cu precadere in Campia Romana), iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si, posibil, va depasi usor pragul critic de 80 de unitati”, se arata in mesajul ANM.

Vremea in weekend la munte si la mare

Vremea vineri, 5 august 2016

Vremea va fi desosebit de calda, chiar caniculara in Lunca Dunarii. In zona de sud a tarii, indicele temperatura-umezeala va atinge pragul critic de 80. Maximele se vor situa in jurul valorii de 32-35 de grade.

La mare, vremea va fi insorita, perfecta pentru plaja. Termometrele vor indica maximul 30 de grade, in timp ce temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 26 si 28 de grade.

La munte, vremea va fi predominant frumoasa, insa sunt posibile ploi trecatoare, de scurta durata. In Carpatii Occidentali, izolat va ploua in averse, cu unele intensificari ale vantului. Maximele vor fi cuprinse intre 21 si 25 de grade Celsius.

In Bucuresti, se vor inregistra maximul 34 de grade, iar indicele temperatura-umezeala va atinge pragul critic.

Vremea sambata, 6 august 2016

Sambata, vremea va fi caniculara in zona de sud a tarii, unde si disconfortul termic va fi pronuntat. Maximele depasesc 30 de grade in aproape toata Romania, iar in Lunca Dunarii trec de 36 de grade. Spre seara, in Banat, Crisana, local in Maramures si Transilvania, sunt posibile averse, insotite de descarcari electrice.

La mare, temperaturile urca pana la 33 de grade. Cerul va fi senin, iar apa marii se va mentine la o temperatura de circa 26 de grade. Noaptea, termometrele vor indica 20 de grade.

La munte, pe Valea Prahovei, cerul va fi acoperit, insa sansele de precipitatii sunt slabe. Si in celelalte zone montane, ziua de sambata va aduce instabilitate atmosferica. Maximele vor fi curpinse intre 22 si 27 de grade.

In Bucuresti, dupa-amiaza va aduce canicula si peste 35 de grade. Nicio urma de vant sau de nori.

Vremea duminica, 7 august 2016

Ca si in ziua precedenta, temperaturile se mentin foarte ridicate. Zona de sud si cea de sud-est raman sub spectrul caniculei. In restul tarii, vremea intra intr-un proces de racire, iar temperatura nu mai depaseste 30 de grade. Sunt posibile averse insotite de descarcari electrice la munte, in Oltenia si Transilvania.

La mare, vremea se mentine deosebit de calda, cu valori termice de circa 33 de grade. Apa marii ramane calda (25 de grade). Spre seara, sunt posibile unele innorari.

La munte, vremea va fi schimbatoare, cu cer senin in prima parte a zilei, urmata de innorari seara. Maximele se vor situa in jurul valorii de 27 de grade.

La Bucuresti, canicula vine cu temperaturi de 34-36 de grade la orele amiezii si cu disconfort termic accentuat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top