Connect with us
Vremea in weekend

Vremea

Vremea in weekend. Prognoza meteo pentru 1 – 3 iulie 2016

Ne asteapta un weekend calduros in cea mai mare parte a tarii. Aceasta este prognoza specialistilor in meteorologie pentru zilele de vineri, sambata si duminica. Va fi si canicula, dar izolat, mai ales in Lunca Dunarii. In aceste conditii, disconfortul termic va fi in crestere, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va avea valori in jurul a 80 de unitati.

Vremea de vineri, in tara

Va fi o vreme calduroasa si caniculara in Lunca Dunarii, iar temperaturile maxime se vor incadra intre 28 si 35 de grade Celsius. In acelasi timp, minimele vor fi cuprinse intre 10 grade Celsius, in depresiuni, si 24 de grade Celsius in nordul litoralului. In a doua parte a zilei si in prima parte a noptii vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in zonele montane, in sud si in centru. Precipitaiile vor avea si caracter torential si vor fi conditii de grindina.

Vremea de vineri, in Bucuresti

Maximele se vor situa in jurul valorii de 33 de grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse intre de 19…21 de grade Celsius. Cerul va fi innorat dupa orele amiezii, iar in prima parte a noptii vor fi conditii pentru averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului.

Vremea de vineri, la munte

Vor fi innorari temporare, dar accentuate, mai ales dupa-amiaza si in primele ore ale noptii, cand vor fi averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului. In Carpatii Occidentali si in jumatatea de vest a Carpatilor Meridionali, cantitatile de apa pot fi mai insemnate. Totodata, aici vor fi si conditii de grindina, dar temperatura aerului va fi marcata de o crestere.

Vremea de vineri, la mare

Vremea va fi frumoasa si calduroasa, iar vantul va sufla slab si moderat. In aceste conditii, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 si 32 de grade Celsius, iar cele minime intre 22 si 24 de grade Celsius. In ceea ce priveste temperatura apei marii, aceasta va fi cuprinsa intre 23 si 25 de grade Celsius.

Vremea de sambata, in tara

Vremea se va mentine calduroasa, iar temperaturile maxime se vor incadra intre 28 si 34 de grade Celsius. Totodata, cerul va fi variabil, vor fi innorari accentuate mai ales in a doua parte a zilei si in prima partea noptii. Aversele, descarcarile electrice si intensificarile vantului vor fi prezente in sud-vestul tarii, la deal si la munte pe arii restranse si in restul teritoriului. Ploile pot avea la un moment dat si caracter torential si izolat va cadea grindina. Minimele vor fi cuprinse intre 12 si 24 de grade Celsius.

Citeste si: Iată de ce se schimbă clima pe Pământ

Vremea in iulie, august si septembrie. Specialistii ANM au VESTI FOARTE PROASTE

Vremea de sambata, la munte

Temperatura aerului va creste, dupa-amiaza si seara vor fi innorari, averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului. Local, in Carpatii Meridionali, cantitatile de apa vor depasi 20…25 l/mp si vor fi posibile caderi de grindina.

Vremea de sambata, la mare

Vremea va fi usor instabila, dar calda. Innorarile apar dupa-amiaza, la fe ca aversele si descarcarile electrice. Maximele vor fi cuprinse intre 28 si 30 de grade Celsius, iar minimele intre 21 si 24 de grade Celsius. Temperatura apei va fi cuprinsa intre 23 si 26 de grade Celsius.

Vremea de duminica, la munte

In general, vremea va fi instabila, iar temporar vor cadea ploi insotite de unele descarcari electrice si intensificari ale vantului. De asemenea, pot aparea si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25…30 l/mp si in unele zone 40…50 l/mp.

Vremea de duminica, la mare

La fel ca sambata, vremea va fi usor instabila si calda si duminica. Cerul va prezenta unele innorari dupa-amiaza si noaptea. Vor fi averse si descarcari electrice in primele ore ale noptii, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27 si 29 de grade Celsius. Minimele vor fi cuprinse intre 22 si 23 de grade Celsius, iar temperatura apei va fi cuprinsa intre 24 si 26 de grade Celsius.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top