Connect with us
Festivalul de film Cannes 2016 si-a deschis portile. Mai multi regizori romani vor intra in competitie la cel mai important eveniment al filmului european.

Știri

Cannes 2016. Ce regizori romani participa la festivalul de film

Cristian Mungiu cu filmul ”Bacalaureat” si Cristi Puiu cu ”Sieranevada” au fost selectati in competitia oficiala, alaturi de pelicule semnate de cineasti celebri, precum Pedro Almodóvar, Jim Jarmusch, Xavier Dolan si fratii Dardenne. Totodata, filmul”Caini”, in regia lui Bogdan Mirica, a fost inclus in selectia oficiala si va concura in sectiunea „Un Certain Regard”.

In competitia de scurtmetraje de la Cannes 2016, filmul „4:15 pm. sfarsitul lumii”, regizat de Catalin Rotaru si Gabi Virginia Sarga, a fost inclus in competitie. La sectiunea Cinefondation va intra in competitie si „Toate fluviile curg in mare”, de Alexandru Badea.

In competitia oficiala de la Cannes 2016 au intrat si  doua coproductii cu participare romaneasca: „Toni Erdmann”(Germania – Austria – Romania; co-producator Ana Solomon) si „Album” (Turcia – Franta – Romania; co-producatori Oana Iancu si Calin Peter Netzer).

Radu Muntean („Hartia va fi albastra”, „Marti, dupa Craciun) face parte din juriile sectiunilor de scurtmetraje si Cinefondation, iar Anamaria Antoci (producatoarea filmului „Ilegitim”) a fost selectata in programul Producers on the Move (14-17 Mai).

Citeste si: Filmul saptamanii = Captain America: Civil War

Regizoarea Anca Damian („Carre”) va participa la Talents Adami Cannes, un program care are drept scop descoperirea tinerilor actori cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani.

Aflat la editia cu numarul 69, festivalul de film de la Cannes si-a deschis portile pe 11 mai si va dura pana pe 22 mai 2016. Juriul competitiei oficiale va fi prezidat de George Miller, in timp ce prezentator va fi actorul francez Laurent Lafitte. In deschiderea Cannes 2016 a fost proiectat filmul „Cafe Society”, in regia lui Woody Allen.

Festivalul de film de la Cannes a fost infiintat in 1946, iar anual, in luna mai, aduna cele mai importante nume ale cinematografiei din Europa si nu numai la Palais des Festivals et des Congres, din renumita statiune franceza.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top