Connect with us
Charlie Hebdo-22092015

Știri

Cum trateaza controversata publicatie Charlie Hebdo problema refugiatilor

Publicatia pariziana de satira Charlie Hebdo a avut si de aceasta data o abordare proprie si inedita a problemei refugiatilor.

Charlie Hebdo este o revista satirica franceza, ce are o aparitie saptamanala, care a devenit cunoscuta in intreaga lume in urma atacului terorist de la Paris.

Ziarul francez publica in mare parte ilustratii, precum caricaturi si desene, dar si reportaje, articole polemice si glume. Publicatia are puternice vederi de stanga si anti-religioase, si este caracterizata de pozitia ei critica fata de de islamism, catolicism, iudaism si extremismul de dreapta.

Sursa foto: Hepta

Sursa foto: Hepta

De data aceasta, jurnalistii de la Charile Hebdo au avut o abordare inedita fata de restul colegilor de breasla asupra problemei refugiatilor cu care se confrunta intreg continentul european in prezent.

Ultima editie disponibila in aceasta saptamana la chioscurile de ziare din capitala franceza, Paris, a adus pe coperta ziarului o imagine cu un cetatean francez care sta pe un fotoliu cu o doza de suc in mana si isi sprijina picioarele pe un refugiat sirian. Indemnul caricaturii este acela ca refugiatii sunt bineveniti in Franta si ca vor avea indeletniciri sclavagiste in tara francofona.

Sursa foto: Hepta

Sursa foto: Hepta

CITESTE SI: CHARLIE HEBDO NU VA MAI PUBLICA CARICATURI CU MOHAMED

Gurile rele sustin ca acesta este un alt atac la adresa religiei musulmane, impachetat frumos sub forma ultimei proble a refugiatilor. Daca stam sa ne gandim la istoria publicatiei Charlie Hebdo, aceasta abordare nu este una benefica membrilor ei.

Atentatul impotriva revistei Charlie Hebdo care a socat intreaga Europa a avut loc la Paris, la 7 ianuarie 2015, in jurul orei locale 11:30. Procurorii parizieni au confirmat ca 12 oameni au fost ucisi, dintre care 10 jurnalisti si 2 oameni de paza, si alti 11 raniti, in urma atacului asupra sediului saptamanalului satiric.

Sursa foto: Hepta

Sursa foto: Hepta

In acea zi neagra pentru istoria Frantei si a jurnalismului mondial, doi atacatori de religie musulmana, mascati si inarmati au luat cu asalt birourile editoriale si au inceput sa traga cu arme automate.

Atacul a fost condamnat pe scara larga de catre francezi si guvernele din intreaga Europa. Presedintele francez Francois Hollande, deplasat rapid la locul atentatului, a declarat atunci ca totul a fost un atentat terorist de o exceptionala barbarie si a mentionat ca mai multe alte atacuri teroriste din ultimele saptamani ale acelei perioade au fost dejucate.

Sursa foto: Hepta

Sursa foto: Hepta

De ce continua jurnalistii de la Charlie Hebdo satira aupra religiei musulmane care le-a adus moartea colegilor de breazla nu se stie inca.

Sursa foto: Hepta

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top