Connect with us
Marturii ale celor care au fost in moarte clinica

Știri

Marturii ale celor care au fost in moarte clinica

Iata ce si-au amintit multi dintre cei care au fost in moarte clinica!

In 2008 a fost efectuat un studiu cu privire la amintirle celor care au fost in moarte clinica. Studiul a avut aproximativ 200 de subiecti din 15 spitale de pe tot globul. Toti pacientii avusesera probleme cardiace si ajunsesera la un moment dat in moarte clinica.

CITESTE SI: SEMNE CARE PREVESTESC MOARTEA. AI GRIJA CUM ITI FACI SELFIE

In urma acestei cercetari, aproximativ 46% dintre cei care au participat la studiu au raportat o perceptie de constientizare a starii in care se aflau, multi dintre ei declarand ca vizualizau amintiri din trecut, incluzand unele care stimulau sentimentul de frica si teama de persecutie.

Doar 9 % au declarat ca au putut vedea sau auzi lucruri, iar majoritatea au avut experiente cognitive precum: frica, lumini oribitoare, senzatia de deja-vu, amintiri cu familia, sentimente de violenta si persecutie. Specialistii sunt de parere ca explorarea mintii umane in timpul unei morti fizice este un proces extrem de complex si investigatiile trebuie sa continue pentru a ne putea da seama ce se intampla dincolo de aceasta viata, dupa momentul unui deces.

In plus, cercetatorii au ajuns la concluzia ca sunt necesare studii suplimentare pentru a se dovedi daca cei carora li se intampla un astfel de eveniment sunt capabil sa constientizeze cu adevarat ceea ce se petrece in momentul de dupa intrarea in moarte clinica. Totodata, ei vor sa vada daca exista rezultate psihologice adverse pe termen lung la persoanele care au reveit la viata, inclusiv tulburarea de stres post-traumatic.

Sursa foto: youtube.com

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top