Connect with us
XX-24082015

Știri

Povestea celor mai influenti oameni politici romani ai secolului XX

Temuti de adversari, activi in scena politica a momentului lor, apreciati de unii si urati de altii, oamenii politici ai secolului XX au schimbat istoria Romaniei.

Poporul a crezut in ei si si-a dorit sa vada schimbari majore in scena politica a secolului XX. Unii dintre ei au dezamagit, altii si-au pastrat coloana vertebrala. Dar toti au avut o influenta majora in istoria Romaniei.

1.  Corneliu Zelea Codreanu

Povestea celor mai influenti oameni plotici romani ai secolului XX-1

Sursa foto: roncea.ro

Nascut la 13 septembrie 1889, Corneliu Zelea Codreanu a fost un anticomunist convins ce a aderat in anul 1919 la guparea anticomunista Garda Constiintei Nationale. De-a lungul vietii a fost un militant antilegionar important, a avut controlul absolut al organizatiei. Legionarii i-au atribuit titlul de Capitanul. Si-a dedicat intreaga cariera luptei impotriva coruptiei parlamentare, a evreilor si a comunismului.

2. Nicolae Ceausescu

Povestea celor mai influenti oameni plotici romani ai secolului XX-2

Sursa foto: biography.com

S-a nascut la 26 ianuarie 1918 in satul Scornicesti, judetul Olt. A aderat la ideile marxist-leniniste in anul 1932. Si-a inceput adevarata ascensiune politica dupa anul 1947, atunci cand devine pe rand ministru, membru al Comitetului Central al PMR, membru al Biroului Politic al PMR. De acolo mai departe, orice om nascut inainte de revolutie ii cunoaste cariera politica si influenta tiranica in istoria Romaniei.

CITESTE SI: POVESTI DE DRAGOSTE INCREDIBILE DE LA AUSCHWITZ

3. Alexandru Averescu

Povestea celor mai influenti oameni plotici romani ai secolului XX-3

Sursa foto: inpolitisc.ro

S-a nascut la 9 martie 1859 la Ismail, localitate care astazi se afla pe teritoriul Ungariei. A fost general, maresal, om politic si membru al Academiei Romane. In timpul Primul Razboi Mondial ii este incredintata conducerea Armatei a II-a cu care obtine celebrele victorii de la Marasesti si Oituz. Poporul l-a iubit si l-a indragit pe intreaga sa viata politica.

Sursa foto: greatnews.ro

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top