Connect with us
Adrian Streinu Cercel, despre pericolul de infectare cu coronavirus cu telefoanele mobile

Social

Adrian Streinu Cercel, despre pericolul de infectare cu coronavirus cu telefoanele mobile

Adrian Streinu Cercel a vorbit despre pericolele infectării cu coronvirus prin intermedul telefoanelor mobile. Șeful Institutului „Matei Balș” din Bucureşti avertizează populația cu privire la acest accesori indispensabil care ne poate îmbolnăvi mai repede decât credem.

Adrian Streinu Cercel, despre pericolul de infectare cu coronavirus cu telefoanele mobile

Streinu Cercel a ținut să precizeze că prin utilizarea telefoanelor mobile ne putem infecta foarte ușor cu noul tip de coronavirus. El trage un semnal de alarmă netru toată populația să curețe extrem de bine telefoanele înainte de orice fel de utilizare.

Unde e curățenie, nu e virus. Virusul stă pe jos, pe clanțe, pe uși, pe geamuri. Acolo unde punem mâna este și virusul. De-acolo îl luăm și-l ducem cu telefoanele mobile pe față și apoi îl tragem de pe față și-l ducem în dreptul nasului”, a declarat profesorul Streinu-Cercel.

Totodată, managerul de la Matei Balș a mai tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte măsurile de protecție pe care trebuie sp le luăm cu toții în această perioadă.

Ținând cont că vorbim de un context epidemiologic nou este normal să urmărim contacții și să verificăm dacă nu cumva mai sunt și alte persoane care sunt infectate, purtătoare, și care ar putea să transmită virusul mai departe. Este o procedură simplă. Nu este nimic nou sub soare.

Acest virus este de 10 ori mai slab decât virusul gripal. Însă, ținând cont că avem un germene nou care nu a mai fost în circulație până acum, toată lumea este alertată și e normal să fie așa. Lumea medicală, vorbesc. Văd că se alertează și ceilalți care nu ar trebui.

(…) Trebuie să ne spălăm din abundență cu apă și săpun pe mâini, trebuie să ne spălăm pe față, trebuie să evităm să ducem mâna la față, la nas sau la ochi.

Trebuie să ne spălăm imediat pe mâini dacă am tușit în palmă sau am strănutat. Imediat, următorul gest este să ne spălăm pe mâini„, spunea Adrian Streinu Cercel în luna februarie a acestui an.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top