Connect with us
Noi reguli pentru românii care vin din străinătate în stare de alertă

Social

Noi reguli pentru românii care vin din străinătate în stare de alertă

Pandemia de coronavirus a provocat numeroase schimbări, la care oamenii s-au adapatat cu greu. Printre măsurile impuse și greu de suportat au fost și izolarea sau carantina. Cu toții s-au arătat nemulțumiți, în special cei întorși din străinătate, de faptul că au stat închiși în case sau în centre de carantină, în condițiile în care credeau că sunt sănătoși. Odată cu instaurarea stării de alertă, această măsură se va schimba. Astfel, cei care vor veni acasă vor putea scăpa de carantină dacă dovedesc că sunt perfect sănătoși.

Noi reguli pentru românii care vin din străinătate în stare de alertă

Românii nu vor mai intra obligatoriu în carantină instituționalizată, dacă vor demonstra că nu au fost infectați cu noul coronavirus. Vor trebui să prezinte un certificat medical care să ateste că nu au COVID-19. Acesta trebuie să fie eliberat cu maximum 48 de ore înainte de intrarea în România. Va fi prezentat autorităților la graniță.

Documentul trebuie tradus în mod obligatoriu, indiferent de limba în care e scris. Excepție va fi pentru cei care revin din Republica Moldova.

Cu toate acestea, cei care nu prezintă acest document și sunt suspecți de Covid-19 pentru că au venit din străinătate sau au intrat în contact cu persoane infectate, vor putea fi în continuare carantinați sau izolați la domiciliu.

Și călătoriile cu avionul vor arăta altfel în starea de alertă. Astfel, pasagerii vor purta măști de protecție în mod obligatoriu, vor păstra distanța socială în terminale, iar aeroporturile și avioanele vor fi atent igienizate. Setul complet de reguli va fi stabilit de Ministerul Transportului.

Legea cu măsurile care ar putea fi aplicate în starea de alertă a trecut miercuri de votul final din Parlament.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top