Connect with us
Piața Constituției- aglomerație în ultima noapte fără amenzi. Ce au făcut polițiștii

Social

Piața Constituției- aglomerație în ultima noapte fără amenzi. Ce au făcut polițiștii

Din 15 mai, starea de urgență a fost ridicată și a intrat starea de alertă. Legea acesteia a intrat în vigoare abia luni, 18 mai. În acest weekend, oamenii au ieșit mai mult decât de obicei, având în vedere că în ultimele două luni nu au putut merge în parcuri sau alte locuri publice, acestea fiind închise. Deși legea prevede că sunt interzise adunările de mai mult de 3 persoane, oamenii au profitat de faptul că oamenii legii nu i-au amendat și au ieșit în număr mare în Piața Constituției.

Piața Constituției- aglomerație în ultima noapte fără amenzi. Ce au făcut polițiștii

Aglomerația de sâmbătă s-a repetat și noaptea trecută. Piața Constituției era plină de tineri care se adunaseră în grupuri mari, fără a respecta distanțarea socială. Mulți și-au adus și mașinile, pe care le-au înșirat aproape una de cealaltă și au socializat lângă ele.

Deși acolo erau prezenți mai mulți polițiști și jandarmi, cu mașinile din dotare și semnalele luminoase pornite, aceștia s-au limitat doar la a le explica celor prezenți legislația, fără a aplica sancțiunile corespunzătoare.

Piața Constituției a fost primul loc care s-a aglomerat în noaptea de 15 mai. Imediat după declararea stării de alertă, oamenii s-au adunat aici în număr foarte mare, iar parcarea era plină de mașini la ora 1:00. Tinerii se bucurau de revedere și chiar se îmbrățișau și se pupau, fără a respecta distanțarea socială.

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seara că polițiștii aveau posibilitatea să dea amenzi în acest weekend. Cu toate acestea, ei au decis să lase aceste zile libere, pentru trecerea de la starea de urgență, explicând oamenilor mai întâi ce presupune starea de alertă și ce riscă dacă încalcă regulile de distanțare fizică. De astăzi, însă, legea a intrat în vigoare, iar toate sancțiunile sunt aplicabile.

Această situație controversată a fost provocată de decizia Curții Constituționale. Aceasta a decis noile sancțiuni prevăzute pentru starea de alertă nu puteau fi date până când legea nu intră propriu-zis în vigoare, adică de azi, 18 mai.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top