Connect with us
Intrebari pe care un politist nu are dreptul sa ti le puna

Știri

Intrebari pe care un politist nu are dreptul sa ti le puna

Atunci cand un politist te opreste pe strada pentru a te identifica sau cand iti cere documentatia ca sa dovedesti ca actele de sofer sunt in regula iti pune o serie de intrebari pe care nu ar avea dreptul legal si moral sa le puna.

1. De unde vii si unde mergi?

Daca nu ai facut nimic si politistul te-a pus pe o lista de suspecti in legatura cu o infractiune, nu ar trebui sa raspunzi la aceasta intrebare. E una din cele mai tipice intrebari pe care un politist le pune atunci cand face razie prin localitate si verifica actele de identitate. Daca vrea sa te retina, e dreptul tau sa afli care este motivul retinerii tale chiar si pentru cateva secunde.

2. Cu ce te ocupi?

Ai iesit noaptea din club si esti putin cherchelit? Incerci sa ajungi acasa si te intalnesti un politist care te intreaba cu ce te ocupi? Oare de ce ar face asta? Cata vreme nu ai deranjat cu nimic, afla ca aceasta intrebare este ilegala. Functia ta nu conteaza deloc si nu justifica ceea ce faci in timpul liber, mai ales daca e vorba de o simpla distractie.

3. Ce ai in ghiozdan/ poseta/ geanta?

Cata vreme stii ca nu comiti ilegalitati si nu porti la tine arme sau substante toxice, nu trebuie sa raspunzi la aceasta intrebare si nici sa ii permiti sa iti cotrobaie prin lucruri. Are dreptul sa faca asta doar cu un mandat judecatoresc.

Un tanar a fost retinut de politisti dupa ce s-a etichetat intr-o fotografie de pe Facebook

O cantareata extrem de cunoscuta a fost ridicata de politisti dupa un scandal monstru

4. Te rog sa cobori din masina!

Nu face asta! Nici macar nu e o intrebare, ci un ordin. Cel mai sigur loc in momentul in care te opreste politistul este la volan, in masina ta. Acesta poate sa ceara documente daca e implicat intr-o razie, insa nu necesita coborarea ta din masina. Daca vei cobori din masina intri in jocul sau. Masina ta personala este ca o extensie a domiciliului tau, asa ca nu iti poate cere sa te dai jos din ea fara un ordin judecatoresc.

5. Esti cuplat/a?

Sa presupunem ca politistul suspecteaza persoana iubita de vreo infractiune. Nu este treaba lui daca esti casatorit/a, divortat/a sau vaduv/a. De asemenea, nici intrebarile legate de orientarea ta sexuala nu isi au locul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top