Connect with us
Gabriel Sincraian, sportivul care a luat medalia de bronz la haltere la Jocurile Olimpice, a picat controlul antidoping

Sport

Gabriel Sincraian, bronz la haltere la JO 2016, prins dopat

Gabriel Sincraian este sportivul roman care s-a intors cu medalia de bronz de la Jocurile Olimpice 2016. Romania a participat cu 96 sportivi si sapte rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, in perioada 5-21 august, si a cucerit cinci medalii, una de aur, una de argint si trei de bronz.

Citeste si: Jocurile Olimpice 2016 s-au incheiat. Romania, pe locul 47 in clasamentul final

Citeste si: Orgiile de la Jocurile Olimpice

Veste extrem de neplacuta pentru sportul romanesc. Gabriel Sincraian, medaliat olimpic, a picat controlul antidoping. Gabriel Sincraian, care a realizat surpriza la Jocurile Olimpice si a castigat bronzul la haltere, a picat controlul antidoping. Comitetul Olimpic si Sportiv Roman risca acum o amenda de 100.000 de euro din partea Comitetul International Olimpic, relateaza Digi24.

Aurul a fost adus de echipa feminină de spada (Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu, Loredana Dinu), argintul a fost obtinut de tenismenii Florin Mergea si Horia Tecau la dublu masculin, bronzul a fost luat de Gabriel Sincraian la haltere (cat. 85 kg), de canotoarele de la 8+1 (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Madalina Beres, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian si Daniela Druncea) si de Albert Saritov (lupte libere, cat. 97 kg).

Tricolorii au mai reusit, de asemenea, o clasare pe locul 4 (gimnastul Marian Dragulescu la sarituri), trei locuri cinci (Corina Caprioriu – judo, cat. 57 kg, luptatorul de greco-romane Alin Alexuc – cat. 98 kg si sabrerul Tiberiu Dolniceanu) si un loc 6 (gimnastul Andrei Muntean la paralele).

La Jocurile Olimpice 2016, Romania a incheiat pe locul 47 in clasamentul pe medalii. Romania a obtinut aurul prin spada la feminin, argint la tenis prin Tecau si Mergea, bronz la canotaj 8+1, haltere (Sancraian) si lupte (Saritov). Este al doilea cel mai prost rezultat pentru Romania in privinta numarului de medalii, dupa 1952, cand a obtinut cel mai mic numar de medalii – patru.

Sursa foto: Digi24.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top