Connect with us
Simona Halep este în Australia unde petrece Crăciunul

Sport

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la turneul WTA de la Wuhan

Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Wuhan, după ce a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-3, pe sportiva Iaroslava Şvedova din Kazahstan, locul 41 WTA, scrie news.ro.

Puternică şi ofensivă, Şvedova (1,80 metri înălţime) nu pierde timpul pe teren. Ea caută să închidă repede punctele, alternând loviturile de pe o margine pe cealaltă. Însă jucătoarea din Kazahstan este prea grăbită pentru a ţine precizia loviturilor la cote înalte. Cu o mobilitate mai redusă, se încurcă de mingile care vin în adâncime. În plus, eleva lui Victor Ioniţă alege soluţii nepotrivite din poziţii bune.

Cu intelgenţă, Halep a speculat toate punctele slabe ale adversarei. Românca a punctat când a trebuit, a mişcat mult jocul pe linia de fund a terenului şi a aşteptat şi cules greşelile rivalei. Iar acestea au fost numeroase.

Simona Halep a început setul I cu break şi la încheiat în acelaşi fel, scor 6-3, după 43 de minute de joc. Ar fi putut să-l mai scurteze dacă ar fi reuşit să câştige pe serviciul adversarei, când a condus cu 4-2, dar a irosit cinci mingi de break, trei la 40-0.

În setul al doilea Halep a obţinut un break la 2-1, şi-a pierdut imediat serviciul, însă a recuperat ghemul următor. De la 4-2, a gestionat cu atenţie şi a încheiat şi setul al doilea tot cu 6-3, după o oră şi 15 minute de la start.

În faza următoare, Simona Halep va juca împotriva americancei Madison Keys, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 8, sau a rusoiacei Daria Kasatkina, locul 28 WTA, jucătoare venită din calificări.

Accederea în sferturi este recompensată cu 54.230 de dolari şi cu 190 de puncte WTA.

La ediţia anterioară a Wuhan Open, Halep a fost eliminată în optimi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top