Connect with us
Simona Halep s-a calificat în turul al doilea al US Open după 6-0, 6-2, cu belgianca Kirsten Flipkens

Sport

Simona Halep s-a calificat in turul al doilea al US Open dupa 6-0, 6-2, cu belgianca Kirsten Flipkens

Jucatoarea Simona Halep, locul 5 WTA si cap de serie numarul 5, s-a calificat, marti, in turul al doilea al US Open, dupa ce a invins-o, cu scorul de 6-0, 6-2, pe belgianca Kirsten Flipkens, locul 56 WTA

Urmarita din tribunele Arthur Ashe Stadium de Nadia Comaneci, Halep s-a impus fara niciun fel de emotii, diferenta de valoare fiind prea mare intre cele doua sportive. Romanca a pus in scena jocul ei agresiv, cu unghiuri ample, deschise pe laturile terenului, pe care l-a aratat si la Montreal si la Cincinnati. Concentrata de la prima minge, Halep a slabit ritmul in final si i-a permis belgiencei sa puncteze si ea pe tabela, dupa ce a salvat o minge de 0-6, 0-6. Flipkens a incercat sa alterneze loviturile, sa puna scurte si sa vina la fileu, fara succes insa, adversara ei fiind in mare forma si foarte bine pregatita fizic, scrie news.ro.

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea al US Open după 6-0, 6-2, cu belgianca Kirsten Flipkens

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea al US Open după 6-0, 6-2, cu belgianca Kirsten Flipkens

In primul set, cel mai echilibrat ghem a fost la 5-0, pe serviciul romancei. Flipkens a avut doua mingi de break, dar Halep le-a anulat si a incheiat setul cu 6-0 dupa 24 de minute.

In cel de-al doilea set, Halep i-a oferit rivalei o minge de break tot in ghemul al saselea, dupa ce a avut posibilitatea sa puna capat meciului cu 6-0, 6-0. Romanca a facut dubla greseala si Flipkens a reusit sa castige primul ei ghem in acest meci. Ea a mai luat un ghem, inainte ca Halep sa se impuna cu 6-2, dupa 59 de minute de joc.

Aceasta a fost a cincea victorie pe care Simona Halep a obtinut-o in fata jucatoarei belgiene, din tot atatea meciuri disputate.

Calificarea in mansa secunda este recompensata la US Open cu un premiu de 77.200 de dolari si cu 70 de puncte WTA.

In mansa urmatoare, jucatoarea din Constanta va juca impotriva invingatoarei dintre Lucie Safarova (Cehia), locul 44 WTA si australianca Daria Gavrilova, locul 45 WTA.

La editia precedenta, Halep a ajuns in semifinalele US Open.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top