Connect with us
Ce vedete a lansat competitia EUROVISION de-a lungul anilor

Vedete

Ce vedete a lansat competitia EUROVISION de-a lungul anilor

Competitia Eurovision a fost o rampa de lansare in lumea muzicii internationale pentru mai multi cantareti care pana sa urce pe scena concursului european erau anonimi.

Pe lista scurta a celor mai populare nume lansate de-a lungilor anilor de Eurovision se numara:

1. TRUPA ABBA

Putina lume stie, insa trupa ABBA a devenit populara datorita concursului Eurovision. Cei patru suedezi au cucerit inimile europenilor in anul 1974 cu piesa „Waterloo” si au ramas multa vreme in topul celor mai ascultate trupe muzicale din lume.

EUROVISION 2016. Asculta aici piesele tarilor participante!

ALERTA HOT! Cum arata dezbracat Freddie, reprezentantul Ungariei la Eurovision 2016

2. VERKA SERDUCHKA

Andrii Mihailovici Daniko, cunoscut ca Verdka Serduchka, a participat la Eurovision in anul 2007 din partea Ucrainei, interpretand melodia „Dancing Lasha Tumbai”. Trupa a avut un mesaj critic la adresa Rusiei si a creat numeroase controverse din cauza piesei cu care s-au prezentat pe scena din Helsinki. Verka a fost pe locul al doilea, insa a intrecut-o la notorietate pe castigatoarea din acel an, reprezentanta Serbiei.

3. LOREEN

Toata lumea a auzit de Loreen dupa triumful din 2012 cu melodia „Euphoria”, reinterpretata apoi in sute de cover-uri de artisti din toata lumea. Loreen continua sa lanseze hit dupa hit si este una dintre cele mai indragite figuri din lumea muzicii in Europa de Vest.

4. DIMA BILAN

Rusul care a castigat competitia in anul 2008, dupa ce si-a incercat o data norocul in 2006, atunci fara mare succes.

5. DANA INTERNATIONAL

A fost primul transsexual care castiga competitia. Se intampla in anul 1998, cand a obtinut un maximum de puncte cu piesa „Viva la diva”. Dana International a mai participat la Eurovision in anul 2011, cu piesa „Ding dong”.

6. CONCHITA WURST

Personajul care a tinut prima pagina a ziarelor din intreaga lume chiar si la un an dupa ce castigase concursul a fost Conchita Wurst, cunoscuta si ca femeia cu barba. Aceasta castigase concursul cu piesa „Rise like a Phoenix” in anul 2014. De atunci si pana azi a lansat un album cu piese care mai de care mai atractive, intitulat „Conchita”.

7. RUSLANA

Ucraineanca inconjurata de lupi a cucerit inimile europenilor in anul 2004. Cantareata a devenit populara in ultimii ani pentru implicarea in dezbaterile publice despre razboiul din Ucraina, fiind una din vocile EuroMaidanului, locul de unde a inceput revolutia ucraineana in februarie 2014.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top