Connect with us
Dan Teodorescu de la Taxi a reactionat dupa criticile aduse piesei "Despre Smerenie" si a spus ca aceasta nu este impotriva Catedralei Mantuirii Neamului.

Vedete

Dan Teodorescu (TAXI) clarifica mesajul piesei „Despre Smerenie”

Solistul trupei Taxi, Dan Teodorescu, a reactionat dupa criticile aduse melodiei „Despre Smerenie”. Cantaretul spune ca piesa nu este o critica adusa Catedralei Mantuirii Neamului, ci o parabola.

Solistul trupei Taxi, Dan Teodorescu, a reactionat dupa criticile aduse melodiei „Despre Smerenie”. Cantaretul spune ca piesa nu este o critica adusa Catedralei Mantuirii Neamului, ci o parabola.

Dan Teodorescu a postat un mesaj pe Facebook in care explica mesajul din spatele melodiei „Despre Smerenie„. Solistul de la Taxi spune ca el crede in Dumnezeu si ca piesa nu este un manifest contra construirii Catedralei Mantuirii Neamului.

„Constat, cu parere de rau, ca n-am fost in stare sa transmit in mod corespunzator un mesaj foarte simplu. Si un apel foarte simplu. Imi cer scuze si incerc asa:

– aceasta piesa este o parabola. Iar asta – cu profunda tristete si amaraciune remarc – a fost o mare problema.
– am afirmat – foarte clar, in cea de-a doua strofa – ca sunt crestin. Cred cu tarie in Dumnezeu.
– niciodata pe parcursul piesei nu am spus „eu stiu”. Niciodata. Am spus intotdeauna „eu cred”. N-am spus ca stiu, pentru ca n-am de unde sa stiu; cred doar.
– am spus ca L-am gasit pe Dumnezeu intr-o biserica din lemn pentru ca eu cred (nu spun ca stiu; cred doar) ca Dumnezeu prefera simplitatea si modestia. Nu am spus nicaieri, niciodata, pe parcursul piesei ca Dumnezeu poate fi gasit numai in biserici din lemn. Nu. Dimpotriva; am afirmat – foarte clar, in prima strofa – ca sunt convins ca Dumnezeu era in Catedrala Mantuirii Neamului Romanesc. Pentru ca sunt ferm convins ca Dumnezeu este peste tot.

Citeste si: Ce spun cele 33 de personalitati din videoclipul „Despre smerenie”. „S-a ajuns la amenintari cu moartea …”

– piesa nu este un manifest impotriva Catedralei Mantuirii Neamului Romanesc.
– piesa nu are cum sa fie un manifest pentru simplul motiv ca un manifest presupune determinarea unor actiuni imediate. Or nicaieri, pe parcursul piesei, nu am spus ca n-ar trebui construita Catedrala. Nu am spus nicaieri ca ar trebui sistate lucrarile. Nu exista, la final, niciun link catre nicio petitie impotriva Catedralei. Nu. Exista doar un citat din Sfanta Scriptura.
– daca as fi vrut sa lansez un manifest, as fi facut acest lucru – in mod evident – inainte de inceperea constructiei.
– mesajul piesei este urmatorul: cred ca opulenta si trufia nu au legatura cu credinta.
– piesa este, in acelasi timp, un apel la smerenie adresat tuturor: „si toti, unii fata de altii, imbracati-va intru smerenie” (Intaia Epistola Soborniceasca a Sfantului Apostol Petru 5, 1-5)
– am facut aceasta piesa pentru ca am crezut ca am dreptul sa-mi exprim opinia.
– sunt convins ca sunt un pacatos. Sunt convins ca noi toti, absolut toti cei prezenti in piesa avem pacate mai mici sau mai mari. Va rog frumos ca dupa ce ne judecati pe noi, asa cum se cuvine, sa va ganditi la mesajul piesei.
Va multumesc, Doamne ajuta!”, a scris Dan Tedorescu pe Facebook.

1 Comment

1 Comment

  1. mos teaca

    2016-04-12T09:58:24+03:00 at 9:58

    bv tata dale in cap la atot stiutori neamului, astia sau luat dupa ceausescu, la fel ca patatu de la emisiunile antena3si rtv, lafel ca ciutacu si chiriac ca sa nu mai spun de multi altii atot stiutori care nu le face pilea doi bani, da pt. bani sunt in stare sa suga tota romania.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top