Connect with us

Știri

Află cum decide creierul nostru pedepsele pentru infractori

Creierul uman ,,cânăreşte” bine înainte de a decide ce fel de pedeapsă se potriveşte unui infractor.

Cercetătorii spun că acum înțeleg cum creierul poate ajunge la asemenea concluzii raționale. Studiul lor a fost publicat în jurnalul Nature Neuroscience. Într-un experiment, 30 de voluntari au citit o serie de scenarii în care protagonistul cu numele „John” vătăma o altă persoană, numită „Steve” sau „Mary”. Scenariile aveau patru niveluri diferite de vătămare: moarte, mutilare, atac fizic sau daune aduse bunurilor.

Câteva regiuni cerebrale se luptă pentru a determina care este nivelul corespunzător pentru a face dreptate, depinzând de nivelul de vinovăție a unei persoane, a descoperit studiul.

Jumătate din scenarii au identificat clar răul ca fiind intenționat, în timp ce cealaltă jumătate îl identifica în mod clar ca fiind neintenționat. Pe măsură ce voluntarii citeau materialele adesea șocante, creierul era urmărit pentru a determina regiunile activate.

,,Este, în principiu, o descoperire liniștitoare referitoare la creierul uman”, a spus dr. Rene Marois, profesor de psihologie la Universitatea Vanderbilt și autor senior al raportului. „Un aspect fundamental al experienței umane este dorința de a pedepsi actele rău-voitoare, chiar și atunci când victima este un străin total. La fel de important însă este abilitatea noastră de a înfrâna impulsul atunci când realizăm că răul a fost făcut neintenționat”.

 

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top