Connect with us

Știri

Cat de diferit este creierul femeilor de cel al barbatilor. Stiai asta?

Conform unui nou studiu, creierul femeilor si cel al barbatilor chiar este diferit, mai pe intelesul tuturor exista o „cablare” fundamental diferita in creierele celor doua sexe.

Astfel, oamenii de stiinta de la Universitatea Pennsylvania care au investigat diferentele dintre „hartile” conexiunilor neurale dintre cele doua sexe au descoperit o conectivitate neurala mai mare „fata-spate” in randul barbatilor, pe cand in cazul femeilor conectivitatea era mai mare intre cele doua emisfere, pe axa „stanga-dreapta”.

Explicatia este simpla, spun cercetatorii, creierul barbatului este, in general, mai mare decat cel al femeii si un creier mai mare nu implica pur si simplu aceeasi structura la o scara mai mare.

Un creier mai mari creeaza tipuri diferite de probleme de si pentru a minimiza necesitatile de energie, timpii de comunicare, exista multe motive fizice pentru aranjamente diferite in creieri cu dimensiuni diferite. Rezultatele ar putea reflecta solutiile diferite de „cablare” a unui creier mare fata de unul mai mic, mai exact al celui masculin de cel feminin.

Citeste si:Care sunt varstele de aur ale creierului

Citeste si:Ce se întâmplă în creierul tău chiar înainte să mori! Ştiai asta?

Cu toate acestea, trebuie mentionat ca cercetatoarea Rebecca Jordan-Young si psiholoaga Raffaella I. Rumiati argumenteaza ca ideea conform careia hormonii sexuali prenatali „blocheaza” pentru totdeauna creierul in anumite comportamente specifice sexului detinatorului creierului nu este reala. Astfel, nu este posibil sa poti determin care sunt caracteristicile cerebrale care sunt cu adevarat innascute: „nu exista niciun motiv pentru a presupune ca aceste diferente nu apar, cel putin intr-o anumita masura, din tiparele sexuale ale rolurilor si comportamentelor sociale”, au declarat cercetatoarele.

Mai exact, inca de la nastere, cele doua sexe sunt tratate diferit in mai toate aspectele vietii,acest fapt influenteaza direct structura cerebrala, devenind imposibila diferentierea caracteristicilor dobandite in urma influentei culturii si societatii de cele innascute. In acest fel, s-a intarit teoria conform careia la barbati creierul este optimizat pentru abilitati motorii, iar creierul femeilor este mai priceput la combinarea gandirii analitice cu cea intuitiva.

foto:activememory.com

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top