Connect with us

Stil

De ce să bei cafeaua preparată la rece

Pentru majoritatea oamenilor cafeaua este de nelipsit în fiecare dimineață. Ea te ajută să te trezești, să fii mai energic și să începi ziua mai binedispus. Cafeaua aduce numeroase beneficii pentru organism, însă iată că acum poți îmbunătăți experiența din fiecare dimineață: servește cafeaua preparată la rece!

Organismul funcționează cel mai bine atunci când se află într-o stare relativ alcalină. Stomacul are o aciditate ridicată, însă restul sistemului digestiv este alcalin. Cercetătorii spun că există cu siguranță mai multe beneficii în urma consumului de cafea, dacă aceasta este preparată la rece, căci ea devine mai alcalină. Modul obișnuit în care preparăm cafeaua zi de zi reduce din proprietățile acesteia, distruge structura moleculară și antioxidanții.

Pe piață există numeroase aparate care te ajută să prepari cafeaua la rece, însă o poți face foarte ușor acasă, fără să cheltui o mulțime de bani pe astfel de dispozitive. Odată preparată, cafeaua rezistă în frigider până la 3 zile și poate fi consumată în siguranță. Ai nevoie de o ceașscă de cafea măcinată grosier spre mediu, pentru a facilita filtrarea. Pune cafeaua într-un borcan curat și adaugă 3 cești de apă rece. Lasă borcanul la frigider timp de 12-24 de ore. Așează apoi o hârtie de filtru sau o pânză fină peste gura borcanului și filtrează cafeaua, pentru a lăsa zațul în urmă. Servește-o așa cum este sau cu gheață.

În câteva zile de vei obișnui cu gustul deosebit, mult mai proaspăt al acestei cafele și nu te vei mai putea despărți de ea. Este o variantă excelentă pentru zilele toride de vară și totodată mult mai practică, cafeaua rece rezistând până la 3 zile în frigider. Această metodă de preparare îți asigură toate beneficiile de care ar trebui să te bucuri atunci când bei cafea, te răcorește și te face să te simți mult mai energic, în comparație cu cafeaua preparată în mod clasic.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top