Connect with us
masina-17072015

Știri

FOTO: Cum arată prima mașină pe care o poți manevra cu puterea minții

Cercetătorii chinezi au înventat prima mașină care poate fi condusă cu puterea minții, iar acest gen de vehicul este destinat mai ales persoanelor cu dizabilități motorii.

Agenția Xinhua informează că mașina a fost testată pentru prima dată miercuri în China, și că momentul în care va apărea pe piață este încă incert.

Inventatorii mașinii care poate fi condusă cu puterea minții sunt o echipă de cercetători de la Universitatea Nankai din Tianjin, din nord-estul Chinei, în colaborare cu producătorul de automobile Great Wall Motor. Mașina captează impulsurile creierului utilizatorului cu ajutorul a 16 senzori, apoi le analizează şi le transmite sistemului de procesare, care le interpretează la rândul său drept comenzi de a accelera sau a frâna sau de a manevra uşile.

Acest proiect se alătură altor inițiative asemănătoare, cum ar fi construirea de vehicule care se deplasează fără șofer. Pe de altă parte, și compania Google lucrează de mai mult timp în acest scop, iar firma chineză Baidu a anunțat, luna trecută, că speră să-și lanseze propria versiune înainte de finalul anului în curs.

Uite cum arată prima mașină pe care o poți manevra cu puterea minții! Tu ai cumpăra așa ceva?

FOTO Cum arată prima mașină pe care o poți manevra cu puterea minții

Sursa foto: dailymail.co.uk

Sursa foto: txlogistik.eu

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top