Connect with us
NASA-31072015

Știri

FOTO: NASA a facut publica o harta a lumii unde poluarea ucide

Cercetatorii din cadrul NASA au pus la dispozitia publicului larg o harta a lumii care indica unde sunt cele mai poluate zone de pe Pamant.

CITESTE SI:  FOTO: VEZI UNDE SE RESPIRA CEL MAI PUR AER DE PE PLANETA. SE AFLA CHIAR IN ROMANIA

Robert Simmon, cercetator in cadrul NASA Earth Observatory, este cel care a creeat aceasta harta. Aceasta fotografie digitala arata media deceselor in decursul unui an care s-au produs din cauza poluarii.

Cercetatorul a mentionat faptul ca in locurile de pe harta in care culoarea predominanta este maro inchis s-au inregistrat multe decese premature. Poluarea atmosferica este in prezent letala in China, India si in zonele urbane din Europa. Pe continentul nostru Revolutia Industriala a provocat mai multe decese de-a lungul a 10 ani decat au reusit sa provoace razboaiele.

Zonele albastre indica locurile in care calitatea aerului este una destul de buna. Din pacate insa, pe intreg teritoriul Terrei s-au inregistrat foarte putine zone in care aerul este considerat respirabil de catre experti.

Cercetatorii NASA au mentionat faptul ca poluarea atmosferica produce anual pe glob aproximativ 2,1 milioane de decese, multe dintre ele fiind premature.

Iata mai jos harta NASA:

FOTO NASA a facut publica o harta a lumii unde poluarea ucide-1

Sursa foto: news.discovery.com

Sursa foto: huffingtonpost.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top