Connect with us
HIV-04082015

Știri

Medicamentul anticancer care depisteaza rezervele secrete de HIV din organism

O echipa de medici a descoperit faptul ca un medicament utilizat in tratarea cancerului poate ajuta la depistarea rezervelor secrete de HIV din organismul uman, virus care provoaca boala SIDA.

Cercetatorii americani au facut aceasta descoperire dupa ce o fetita din Mississippi a intrat in remisiune, parand ca s-a vindecat de virusul HIV. Dupa doar doi ani in care organismul micutei a functionat normal, boala a revenit si i-a surprins pe medici.

Medicamentul care lupta impotriva cancerului poate depista aceste rezerve de HIV din organism care pot oricand sa se activeze si sa declanseze letala boala SIDA.

CITESTE SI: DESCOPERIRE SOCANTA DESPRE OAMENII CU CELULELE CAT MAI DIVERSIFICATE

Medicii au efectuat un studiu care a demonstrat ca atunci cand virusul HIV este inactiv sau bine ascuns in organism, tratamentul cu aceste pastile anticancer poate depista daca virusul letal mai are putere de recidiva. Cercetatorii sunt de parere ca aceasta descoperire poate salva foarte multe vieti, dar cu toate acestea trebuie sa se efectueze cercetari care sa determine efectele adverse ale tratamentului cu medicamentul anticancer atat de puternic.

Un caz spectaculos din acest domeniu este al unei tinere frantuzoaice. Fata a primit virusul HIV la nastere de la mama ei. Dupa ce medicii i-au administrat tratament cu medicamente antiretrovirale, la varsta de doar 6 ani familia sa a decis sa opreasca medicamentatia. Nu se stie cum tanara a a intrat in remisiune si a putut trai 12 ani cu virusul neactivat in organism. Ajunsa la a varsta de 18 ani, fata este inca in pericol sa se imbolnaveasca de SIDA din cauza virusului din organism.

CITESTE SI: BAUTURA MIRACULOASA IMPOTRIVA CANCERULUI. VEZI CELE 3 INGREDIENTE PE CARE LE CONTINE!

Medicii si cercetatorii au demarat o serie de studii pentru a intelege cum unii pacienti pot controla virusul dupa oprirea tratamentului. Momentan concentratiile virale din fluxul ei sangvin sunt prea mici pentru a putea fi masurate, cu toate ca medicii au avertizat-o ca aceasta situatie s-ar putea schimba oricand.

Sursa foto: biome.biomedcentral.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top