Connect with us
NASA-02092015

Știri

NASA a decis sa izoleze sase persoane timp de un an. Care este motivul incredibil

NASA a luat hotararea de a izola sase persone timp de un an, aceasta fiind cea mai lunga perioada in care un astronaut din cadrul companiei se pregateste de o experienta unica in spatiu.

Cei sase care au acceptat provocarea NASA sunt un pilot, un arhitect, un astro-biolog de origine franceza, un fizician german, un medic care este si ziarist si un expert in soluri. Echipajul va sta inchis timp de un an intr-un dom din Hawai. Spatiul in care vor sta cei sase este de 11 metri diametru si doar 6 metri inaltime.

Tot proiectul are ca scop strangerea de informatii importante si vitale pentru ca NASA sa poata mai apoi sa trimita pe Marte echipajul. Un drum pana la Marte dureaza in medie 2 ani pamantesti.

CITESTE SI: UITE CUM SUNA MESAJUL ROMANIEI DE PE „DISCUL DE AUR”, TRIMIS IN SPATIU DE NASA

Fiecare membru al echipajului va avea la dispozitie o camera mica in care se va gasi un pat si un birou. Pe parcursul intregii perioade de 12 luni, meniul echipajului va fi format exclusiv din alimente liofilizate, accesul la internet va fi limitat, iar atunci cand vor iesi din dom vor purta costume spatiale, la fel cum se va intampla si pe Marte.

Planul NASA cu privire la acest experiment este sa afle cat mai multe lucruri despre coeziunea si evolutia psihologica a echipajului. Si asta pentru ca o astfel de misiune implica izolare inainte sa trimita astronauti spre Marte, in anul 2030.

Sursa foto: www.hdwallpaperscool.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top