Connect with us
solare-30072015

Știri

Pamantul va avea doar 12 ore la dispozitie sa se pregateasca pentru exploziile solare

Executivul din Marea Britanie a ajuns la concluzia ca vom fi avertizati cu doar 12 ore inainte pentru a ne pregati de exploziile solare.

CITESTE SI: CAT DE PUTIN MAI ESTE PANA LA URMATOAREA ERA GLACIARA

Peisajul va parea desprins dintr-un film SF: caderi de tensiune in masa, accidente de avion, intreruperi de sateliti si deraieri de trenuri. Acestea sunt unele dintre amenintarile societatii moderne cu care ne vom confrunta in cazul unei explozii solare masive, potrivit unui nou document eliberat de catre Departamentul britanic de afaceri, inovare si aptitudini.

,, Strategia de pregatire” prezinta tulburarile care ar putea fi cauzate de exploziile solare imprevizibile. Cea mai frapanta descoperire din raport este faptul ca o tara ar avea o perioada de avertizare de doar 12 ore inainte ca furtuna solara sa loveasca planeta noastra.

Cel mai rau scenariu posibil ar fi ca o ejectie coronala de masa de plasma de la Soare, in care coroana – acea stralucire luminoasa vazuta in jurul Soarelui in timpul unei eclipse totale – sa se desprinda, iar particulele de mare energie sa loveasca direct Pamantul .

Potrivit raportului, Pamantul nu ar putea sa fie suficient de bine pregatit pentru a face fata unei explozii solare. Departamentul Regatului Unit avertizeaza ca este dificil de prognozat cu exactitate aceste evenimente. Timpul scurt de avertizare de 12 de ore ar lasa zone urbane majore fara curent electric si fara informatii cu privire la desfasurarea evenimentelor.

Pentru a se pregati pentru acest tip de furtuna, tarile trebuie sa stabileasca planuri bine gandite, in loc sa raspunda rapid. Avem nevoie de garantii de infrastructura de comunicatii, si sa trimitem alerte si avertismente clare pentru public, se sugereaza in raport.

,,Principala provocare cu care ne confruntam este faptul ca gradul de constientizare a riscului este scazut”, se arata in raport. „Mult mai mult trebuie sa fie facut pentru a incuraja sectoarele cu un potential vulnerabil sa adopte masuri de diminuare a impactului.”

Sursa foto: altenergystocks.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top