Connect with us
Asimov-21072015

Horoscop

Previziunile despre viitor lui Isaac Asimov care te vor surprinde

Isaac Asimov a fost un scriitor de mare succes și excepțional de prolific, cunoscut mai ales pentru lucrările sale științifico-fantastice și pentru cărțile de popularizare a științei. Printre multe alte activitati a facut si cateva previziuni despre viitor care au surprins intreaga lume.

CITESTE SI: 5 LUCRURI DE LA VECHII GRECI FOLOSITE IN MEDICINA MODERNA

Celebrul scriitor, Isaac Asimov, si-a imaginat mereu un viitor al robotilor si a evolutiei stiintifice, acest lucru intamplandu-se partial pana in prezent. Previziunile sale despre viitor au spus multe despre societatea moderna in care traim astazi.

Cea mai sumbra dar si reala predictie pe care a facut-o Isaac Asimov a fost legata de oameni. Scriitorul si cercetatorul a spus ca oamenii secolului XXI vor suferi de boala depresiei si a plictisului.

Asimov a vorbit si despre consecintele mintale, emotionale si sociologice pe care le va avea aceasta afectiune asupra fiecaruia dintre noi. Isaac Asimov a ajuns la concluzia conform careia ramura psihiatriei va deveni cea mai importanta din stiinta medicala. Cei putini si norocosi, care vor fi implicati in munca mai creativa, vor fi elita umanitatii si vor trece dincolo de statutul de robot care va cuprinde intreaga planeta. Previziunea sa a fost foarte reala, in prezent boala secolului in care traim fiind depresia.

Alta previziune a lui Isaac Asimov a fost legata de roboti. El a considerat in anul 1954 ca in viitor vom avea printre noi roboti care ne vor ajuta sa intreprindem diverse actiuni, lucru despre care din nou a avut dreptate. In prezent aspiratorul sau robotul de bucatarie reprezinta acele masini care nu despasesc inteligenta umana, exact cum a prezis Asimov, dar care ne ajuta sa ne desfasuram acitivitatile zilnice.

Sursa foto: www.digitaltrends.com

 

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Horoscop

To Top