Connect with us
imagini

Știri

SIGUR VREI SĂ LE VEZI? 6 imagini care îți vor intriga creierul

Sigur vrei să le vezi? Aceste 6 imagini care îți vor intriga creierul nu sunt făcute pentru oricine. De unde a pornit totul? De la nebunia #TheDress, și anume, este vorba despre o fotografie editată în Photoshop cu o rochie în dungi pe care unii o văd în alb și auriu, alții în negru și albastru.

Majoritatea teoriilor care explică fenomenele coloristice precum a controversatei rochii care a devenit virală pe Internet vorbesc despre o constanță a culorii, și anume, un obiect poate părea de culori diferite atunci când este luminat diferit. Influența luminii asupra obiectului poate duce la adevărate bătăi de cap, iluzii optice pe care îți vine greu să le crezi.

TABLA ÎN CAROURI
6 imagini care iti vor intriga creierul2
Pătrățelele marcate cu A și B au exact aceeași culoare.

6 imagini care iti vor intriga creierul3
Uite și dovada. Fenomenul poartă denumirea de constanță a culorii.

CUBURILE SCHIMBĂTOARE

Un alt exemplu șocant despre ce poate provoca acest fenomen cromatic.

ACESTE MAȘINI AU ACEEAȘI DIMENSIUNE
6 imagini care iti vor intriga creierul4
Este o iluzie optică ceea ce vezi. Mașinile au aceeași dimensiune iar fenomenul poarta semnătura psihologului italian Mario Ponzo.

PĂMÂNT ÎN VALURI
6 imagini care iti vor intriga creierul5
Această podea dintr-un magazin de jocuri video din Franța este creată în formă 3D, astfel încât îți dă impresia unui pământ plin de cratere în valuri.

BALERINA

Se învârte în sensul acelor de ceasornic sau invers? Tu ce crezi?

UN ALT EXEMPLU DE ILUZIE OPTICĂ

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top