Connect with us
asteroid

Horoscop

Un asteroid de dimensiuni mari va trece astăzi pe lângă Terra

Un asteroid de dimensiuni mari va trece astăzi pe lângă Terra. Corpul ceresc, pe seama căruia pesimiştii au tot discutat despre faptul că va duce la distrugerea planetei, este suficient de mare pentru ca iubitorii de astronomie să-l poată vedea cu un telescop ori un binoclu puternic, asta dacă şi vremea o va permite. Chiar dacă au fost făcute numeroase speculaţii pe această temă, specialiştii de la NASA au dat asigurări, spunând că trecerea corpului ceresc pe lângă planeta noastră nu reprezintă motive de îngrijorare de vreun fel.

„S-ar putea să îmi iau binoclul meu preferat şi să îl privesc şi eu”, a mărturisit Donald Yeomans, manager al Programului de monitorizare a corpurilor cereşti care trec aproape de Terra (Near Object Program Office).

Asteroidul a fost descoperit de către cercetători acum 11 ani şi de atunci i-a fost monitorizată traiectoria. Astfel, savanţii de la NASA au descoperit că bucata de rocă va trece pe lângă Terra luna aceasta, apropiere care se va repeta abia peste 200 de ani.

2004 BL86, numele pe care oamenii de ştiinţă l-au atribuit corpului ceresc, va fi de altfel şi cea mai apropiată trecere pe lângă Pământ a oricărui corp ceresc cunoscut, urmată de cea a lui 1999 AN10, pe care îl vom putea observa în 2027.

După cum este de aşteptat, 2004 BL86 va fi urmărit cu mare atenţie de către savanţi şi pasionaţii de astronomie. Din păcate, vremea din România nu va permite observarea corpului ceresc, dar, cel mai probabil, NASA va difuza ulterior imagini cu tranzitul corpului ceresc.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Horoscop

To Top